Προβάδισμα κατά μία ψήφο

προβάδισμα-κατά-μία-ψήφο-456912

Στη μία ψήφο κρίθηκε τελικά η «μάχη του σταυρού» μεταξύ των Στ. Κούντρια και Φ. Λαμπρινίδη. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου εξέδωσε τις τρεις πρώτες αποφάσεις σχετικά με τις ενστάσεις που κατατέθηκαν σχετικά με τα αποτελέσματα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η ένσταση του Στ. Κούντρια, ο οποίος εξελέγη πρώτος αναπληρωματικός στην εκλογική περιφέρεια Ν. Ιωνίας με το συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία» κατά του Φ. Λαμπρινίδη, που κατέλαβε την τελευταία θέση τακτικού δημοτικού συμβούλου, συζητήθηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο (Διαδικασία Εκλογικών Διαφορών ΟΤΑ) στις 4 Ιανουαρίου.

Την ίδια ημέρα συζητήθηκε η αντένσταση, την οποία κατέθεσε ο Φ. Λαμπρινίδης κατά του Στ. Κούντρια.

Η «σταυρομαχία» έλαβε τέλος με την έκδοση των δύο δικαστικών αποφάσεων. Ο Φ. Λαμπρινίδης παραμένει τακτικός δημοτικός σύμβουλος, με προβάδισμα έναντι του Στ. Κούντρια κατά μία ψήφο!

Τα αποτελέσματα της πρώτης καταμέτρησης έδωσαν 688 σταυρούς στον Φ. Λαμπρινίδη και 684 στον Στ. Κούντρια. Δηλαδή διαφορά τεσσάρων σταυρών.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο εξέδωσε την πρώτη απόφαση σχετικά με την υπόθεση «Κούντριας κατά Λαμπρινίδη» με την οποία έκανε εν μέρει δεκτή την ένσταση. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο κ. Κούντριας έλαβε 693 σταυρούς και ο κ. Λαμπρινίδης 687 σταυρούς. Δηλαδή η ψαλίδα «άνοιξε» στους έξι σταυρούς.

Ακολούθησε η έκδοση της δεύτερης απόφασης που αφορούσε την αντένσταση, δηλαδή την υπόθεση «Λαμπρινίδης κατά Κούντρια» σύμφωνα με την οποία το δικαστήριο έκανε επίσης δεκτή εν μέρει την ένσταση και αποφάνθηκε ότι ο Φ. Λαμπρινίδης έλαβε 690 σταυρούς και ο Στ. Κούντριας 689. Δηλαδή διαφορά ενός σταυρού.

Σύγχυση προκάλεσαν αρχικά στα ενδιαφερόμενα μέρη οι δύο αντιφατικές μεταξύ τους αποφάσεις. Τελικά πληροφορήθηκαν -όπως άλλωστε περιγράφεται και στο σκεπτικό της απόφασης- ότι η δεύτερη απόφαση (υπέρ Λαμπρινίδη) έλαβε υπόψη της το σκεπτικό της πρώτης απόφασης (υπέρ Κούντρια), καταλήγοντας στην τελική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κ. Κούντρια, το δικαστήριο δεν δέχθηκε ως έγκυρα τρία ψηφοδέλτια υπέρ του, τα οποία δεν είχαν σημάδια ακυρότητας, όμως δεν έφεραν τη μονογραφή των δικαστικών αντιπροσώπων.

Ανατροπή

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο, στο μεταξύ, εξέδωσε απόφαση σχετικά με την ένσταση που κατέθεσε ο Ρήγας Κάλλης, ο οποίος με τον συνδυασμό «Νέος Δήμος-Νέο Ξεκίνημα» εξελέγη δεύτερος τακτικός σύμβουλος στην τοπική κοινότητα Ανακασιάς με 88 ψήφους κατά της Παρασκευής Παραχειμώνα, η οποία εξελέγη πρώτη με 89 ψήφους.

Η δικαστική απόφαση ανέτρεψε το αποτέλεσμα, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση του κ. Κάλλη και αποφάνθηκε ότι έλαβε 90 σταυρούς.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων για τις υπόλοιπες ενστάσεις, οι οποίες έχουν συζητηθεί και συγκεκριμένα των υποψηφίων Δημάρχων Αλμυρού Χρ. Βούλγαρη και Νοτίου Πηλίου Στ. Βακούλα, καθώς και άλλες δύο ενστάσεις.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου