Στον Εισαγγελέα οδηγοί του Βόλου

στον-εισαγγελέα-οδηγοί-του-βόλου-456928

Την ώρα που το κίνημα ενάντια στα διόδια δηλώνει απερίφραστα ότι δεν οπισθοχωρεί, απεναντίας ετοιμάζει την επόμενη «μάχη» στον «πόλεμο» που κηρύσσει το υπουργείο Υποδομών, στην Εισαγγελία Λάρισας έχουν κληθεί να προσέλθουν την ερχόμενη εβδομάδα κάτοικοι του Βόλου.

Οι κλήσεις σε απολογία έχουν φύγει σωρηδόν προς 150 περίπου οδηγούς, αρκετοί εκ των οποίων από το Βόλο, για τη συμμετοχή τους στη μαζική κινητοποίηση, με το άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου, τον περασμένο Ιούνιο.

Ταυτόχρονα η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων και εργαζομένων Θεσσαλίας ετοιμάζει την επόμενη δικαστική «σύγκρουση» με εταιρία διοδίων, μετά το τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε στα διόδια Μοσχοχωρίου την περασμένη Τετάρτη, όταν το αυτοκίνητο Βολιώτη οδηγού διασχίζοντας βραδινές ώρες τον Σταθμό προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο. Την ώρα της διέλευσής του τα φώτα του Σταθμού διοδίων για άγνωστο λόγο ήταν σβηστά…

Δικαστικά, μετά από συνεννόηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ετοιμάζονται να κινηθούν κατά της τροπολογίας που μετατρέπει σε παράβαση του ΚΟΚ την άρνηση πληρωμής διοδίων, αλλά και κατά των συμβάσεων παραχώρησης.

Νέες «συγκρούσεις» όμως το κίνημα ενάντια στα διόδια προαναγγέλλει και στους δρόμους. Οι κατά τόπους επιτροπές εμφανίζονται έτοιμες για τις νέες «άρσεις μπαρών», μετά την τροπολογία για επιβολή προστίμων και αφαίρεσης αδείας και πινακίδων από τους -κατά τον Δ. Ρέππα- «τζαμπατζήδες» σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το κύμα των χιλιάδων πλέον οδηγών που πλαισιώνουν το κίνημα «δεν πληρώνω».

Τροπολογία, η οποία προστίθεται σε νομοσχέδιο που έχει φροντίσει για τη διαγραφή από την κοινοπραξία «Νέα Οδός» προστίμων ύψους 22 εκατ. ευρώ, τα οποία επιβλήθηκαν για πολεοδομικές παραβάσεις!

Τα μέλη της επιτροπής Θεσσαλίας διακρίνουν τον «απόλυτο πανικό του κυβερνητικού επιτελείου μέσω της ποινικοποίησης της δράσης χιλιάδων εργαζομένων». Η τροπολογία, όπως ανέφεραν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Χώρο Κινημάτων στο Βόλο, «αφορά στην ασφάλεια των εργολάβων, των τραπεζών και του πολιτικού τους προσωπικού και κανενός άλλου».

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην πληρώσουμε εμείς τη κρίση τους», τόνισαν. Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Πάρη Μαρκοζάνη «το ζήτημα των διοδίων μπαίνει στην τελική του ευθεία και απαιτεί, όπως και οι υπόλοιποι αγώνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, ένα ενιαίο μέτωπο».

Νέες «μάχες»

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας εμφανίστηκε αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα που έβγαλε χιλιάδες στους δρόμους εδώ και 16 μήνες. «Θα συνεχίσουμε -υπογράμμισαν- να μην πληρώνουμε διόδια ακόμα και μετά τη δημοσίευση της αντισυνταγματικής τροπολογίας».

Εφόσον η τροπολογία ψηφιστεί και δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, την ίδια ημέρα θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επόμενες ενέργειες της Επιτροπής και συγκεκριμένες οδηγίες για όλους τους αρνητές πληρωμής των διοδίων.

Για τις επόμενες ημέρες έχει αποφασιστεί:

• Κυριακή 13/2, ώρα 11.00, άνοιγμα διοδίων Μοσχοχωρίου, αναχώρηση από Δημαρχείο Βόλου στις 10.20.

• Δευτέρα 14/2, ώρα 16.00, συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας και παράσταση διαμαρτυρίας για τις αναίτιες κλήσεις σε απολογία οδηγών οχημάτων από τον εισαγγελέα Λάρισας εξαιτίας της κινητοποίησης του περασμένου Ιουνίου.

• Τετάρτη 16/2, 18.30, οργανωτική σύσκεψη στο Χώρο Κινημάτων, Ιωλκού 33, Βόλος

• Κυριακή 20/2, άνοιγμα διοδίων Θεσσαλίας (η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί).

• Τετάρτη 23/2, συμμετοχή με ανεξάρτητο μπλοκ «Δεν πληρώνω» στη γενική απεργία

• Ανοιχτή συγκέντρωση μεταξύ 24 και 28/2 στη Ν. Ιωνία. Ο χώρος και η ημερομηνία θα ανακοινωθούν σύντομα

• Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στην Αθήνα και ταυτόχρονο άνοιγμα των διοδίων στη Θεσσαλία την 1η Μάρτη.

• Συνάντηση με την Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για την άσκηση προσφυγών για τη σχετική τροπολογία αλλά και τη νομική προσβολή των συμβάσεων παραχώρησης των δημοσίων αγαθών σε εργολάβους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου