Προσωπική υπόθεση… για Ντόρα

προσωπική-υπόθεση-για-ντόρα-458333

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη και τον Δήμαρχο Τρικκαίων Χρ. Λάππα είχε χθες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Μιχαλάκη, η κ. Μπακογιάννη ζήτησε λεπτομέρειες για τον οδικό άξονα Τρικάλων-Λάρισας, ημιτελή οδικό άξονα, ο οποίος έχει μετατραπεί σε παγίδα θανάτου. Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στο δρόμο-καρμανιόλα, μεταξύ τους ο πρώην πολιτευτής της Ν.Δ. και μετέπειτα στελέχους της ΔΗ.ΣΥ., ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν τα Χριστούγεννα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την απογοήτευσή της για τα περισσότερα από 50 θύματα τροχαίων δυστυχημάτων στον τροχαίο οδικό άξονα, που παραμένουν ανολοκλήρωτος.

Διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει από την πλευρά της τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα. Άλλωστε, η διήμερη περιοδεία της στα Τρίκαλα δεν συνέπεσε τυχαία με το σημερινό 40ημερο μνημόσυνο για τον Κώστα Καλύβα.

Στη συζήτηση με τον κ. Μιχαλάκη τέθηκε η κατασκευή του οδικού άξονα Ε-65. «Δεν ακούω καλά νέα για αυτό το έργο», ήταν το σχόλιο της κ. Μπακογιάννη, όταν ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε τοπικό επίπεδο για την κατασκευή του έργου.

Από τη συνομιλία τους δεν απουσίασε ο «Καλλικράτης». Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα έχουμε μεγάλες αντιδράσεις αν κλείσουν σχολεία στα ορεινά. Είναι αδιανόητο και μάλιστα μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης να οδηγήσουμε μαθητές για παράδειγμα από την Οξύνεια στην Καλαμπάκα», όπως ανέφερε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την κ. Μπακογιάννη και για μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τα Τρίκαλα.

Στον δήμαρχο Τρικαίων Χρήστο Λάππα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενημέρωσε για την παρέμβασή της στον υπουργό Εσωτερικών Ι. Ραγκούση, ώστε να επιταχυνθεί η έκδοση αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων για να αρχίσει να λειτουργεί ο «Καλλικράτης».

«Θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων για το πρώτο εξάμηνο αν δεν «τρέξει» η κυβέρνηση να βοηθήσει νομοθετικά τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας», είπε η κ. Μπακογιάννη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου