ΤΟΠΙΚΑ

Ασημένια τα ένθετα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

ασημένια-τα-ένθετα-του-ταχυδρομου-742970

Διάκριση για την εφημερίδα με τις πιο πετυχημένες και αποδοτικές ειδικές εκδόσεις * Τρίτο κατά σειρά βραβείο την τελευταία διετία

Silver βραβείο ως «η εφημερίδα με τα πιο πετυχημένα και αποδοτικά ένθετα» απέσπασε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στην τελετή απονομής των Regional Media Awards 2018.

Σε μια λαμπερή εκδήλωση, προχθές το βράδυ, στον πολυχώρο Gazarteστον Κεραμεικό, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ παρέλαβε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία των VerticalContent – Ειδικές Εκδόσεις.

Της Βάσως Σαμακοβλή

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά βραβείο που αποσπά την τελευταία διετία η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, μετά την τιμητική διάκριση του Ιδρύματος Μπότση «ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς της στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων, καθώς και τη βράβευση στον διαγωνισμό Degital Media Awards 2017, της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας taxydromos.gr με το Bronze βραβείο ως το «Καλύτερο Τοπικό Ενημερωτικό Site» (Best Local News Site).

Προχθές από την κριτική επιτροπή των Regional Media Awards 2018 επιβραβεύτηκε η επιτυχία και η αποδοτικότητα των ειδικών ενθέτων του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Οδηγός Τοπικών Προϊόντων, «EDU» για την εκπαίδευση, «Κατοικία», «Περί Υγείας», «Summer Ideas», «Εxodos», «Αuto Moto», «Volos Guide», «Γάμος – Βάπτιση» και πλήθος άλλων ειδικών εκδόσεων, αθλητικών (Προπονητής, Σέντρα, Παγκόσμιο Κύπελλο), εορταστικών και θεματικών, όπως «Ανάπτυξη», συνοδεύουν τις κυριακάτικες εκδόσεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ενώ αναρτώνται στο taxydromos.gr.

Τα ένθετα της εφημερίδας, πολυσέλιδα, έγχρωμα και με πλούσια ύλη, συναντούν ευρεία προβολή και μεγάλη απήχηση, προβάλλοντας και στηρίζοντας τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία αξιολογήθηκαν ιδιαίτερα θετικά από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ να ξεχωρίσει και να λάβει το ασημένιο βραβείο της κατηγορίας.

Το ασημένιο βραβείο των Regional Media Awars, εκ μέρους του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, παρέλαβαν από το διαφημιστικό τμήμα της εφημερίδας οι Γαρυφαλλιά Ζαχαράκη (Commercial manager), Ολίνα Στεργιοπούλου και Φιλίτσα Κουτσογιάννη, καθώς και η εκπρόσωπος του εκδότη της εφημερίδας Αλεξάνδρα Πώποτα.

Η διοργάνωση

Με στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο, sites) τα Regional Media Awars διοργανώθηκαν φέτος για τρίτη χρονιά από την Boussias Communications και Μarketing Week, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Η διοργάνωση των Regional Media Awards 2018 τείνει να καταστεί θεσμός για τον κλάδο των περιφερειακών και τοπικών μέσων ενημέρωσης, αναδεικνύοντας τα υψηλής ποιότητας έργα τους.

Χαιρετισμό στη διάρκεια της προχθεσινής τελετής απονομής απηύθυνε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, υπογραμμίζοντας ότι τα περιφερειακά μέσα έχουν δυναμικό παρόν και μια ξεκάθαρη θέση στο μελλοντικό μιντιακό τοπίο.

Εξέφρασε την άποψη ότι μέσα σ’ αυτές τις προκλήσεις «πρέπει να τεθούν όροι και κανόνες, οι οποίοι μας διευκολύνουν όλους -και τα μέσα και την αγορά και την Πολιτεία- να καθορίσουμε μια αναπτυξιακή στρατηγική και να κοιτάξουμε το μέλλον.

Αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης για τη δημοκρατία, την ανάδειξη της τοπικότητας, αλλά και της πολιτιστικής πολυμορφίας, ενώ στάθηκε σε μια άλλη ιδιαιτερότητά τους, η οποία αναδεικνύεται από τις σύγχρονες μελέτες, ότι δηλαδή έχουν καλύτερη πρόσδεση με τις τοπικές κοινωνίες.

«Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο η αξία τους είναι τεράστια και αποτελούν έναν σημαντικό παίκτη για να οικοδομήσουμε το μελλοντικό τοπίο και στην ενημέρωση και στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων Κων. Σταματάκης, αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό των υποψηφίων και των νικητών και στο υψηλό επίπεδο των έργων τους, λέγοντας: «Όλα αυτά αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι τα περιφερειακά μέσα δεν είναι απλά η παρέα, η ενημέρωση, η ψυχαγωγία, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Είναι κομμάτι του πολιτισμού και της κοινωνίας. Σήμερα βρισκόμαστε μέσα σε ένα χάος ενημέρωσης, fake news, ανωνύμων, trolls, ακραίων, φτηνών. Υπάρχει μια διάχυτη αγωνία για το μέλλον της αλήθειας, της ενημέρωσης, της τεκμηρίωσης. Υπάρχουν αρκετοί που φοβούνται ότι σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε με το μικροσκόπιο να βρούμε τα πραγματικά νέα, να βρούμε την αλήθεια. Και αυτό ενδυναμώνει πάρα πολύ τον ρόλο των περιφερειακών μέσων».

(Η απονομή του βραβείου στο 19:48΄)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου