«Εξαφανίστηκαν» 393 υδρομετρητές

εξαφανίστηκαν-393-υδρομετρητές-461094

Αχόρταγα… συνεχίζουν κλέφτες να «μασάνε» σίδερα σε αναζήτηση του χαλκού, η πώληση του οποίου στη μαύρη αγορά θα τους αποφέρει μεγάλη κερδοφορία. Στόχος διαρρηκτών αποτέλεσε αποθήκη του Δήμου Βόλου, από την οποία άρπαξαν 393 υδρομετρητές και 433 διακόπτες νερού.

Ο Δήμος υπέστη ζημιά συνολικού ύψους 8.000 ευρώ. Είναι μία από τις νέες παρόμοιες υποθέσεις που απασχόλησε χθες τις αστυνομικές αρχές. Σε μία δεύτερη η κλοπή από αγροικία στα Μελισσάτικα μεγάλης ποσότητας καλωδίων παροχής ρεύματος εξιχνιάστηκε.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς την ώρα που είχαν ανάψει φωτιά για να αποτεφρώσουν το καλώδιο και να φτάσουν στον πολυπόθητο χαλκό.

Φτερά έκαναν υδρομετρητές
Τη διάρρηξη της μίας εκ των δύο εισόδων της αποθήκης που διατηρεί ο Δήμος Βόλου στο κέντρο της πόλης αντιλήφθηκε χθες υπάλληλος, αναλαμβάνοντας υπηρεσία νωρίς το πρωί. Οι δράστες παραβίασαν την κλειδαριά της εισόδου της αποθήκης και από το εσωτερικό της αφαίρεσαν εκατοντάδες υδρομετρητές, αξίας 6.000 ευρώ και διακοπτάκια νερού αξίας 2.000 ευρώ.

Η διάρρηξη έγινε μεταξύ 1:30 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης έως τις 7 το πρωί χθες και καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που ενεργεί προανάκριση.

Εκαιγαν τη λεία…
Εβδομήντα πέντε μέτρα καλωδίου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αξίας 1.125 ευρώ αφαίρεσαν, στο μεταξύ, δύο νεαροί κάτοικοι Ν. Ιωνίας από αγροικία στα Μελισσάτικα, προχθές στις 5:30 το πρωί.

Από τη δράση τους στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν το καλώδιο, προκάλεσαν σημαντικές φθορές στην αγροικία ιδιοκτησίας 57χρονου, ύψους 2.500 ευρώ.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν όμως να εντοπίσουν τα ίχνη τους. Στη διάρκεια των ερευνών οι μαύροι καπνοί από το καιγόμενο καλώδιο μετά από φωτιά που είχαν θέσει οι δράστες για να αποσπάσουν την ποσότητα χαλκού, τους μαρτύρησαν.

Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 26 και 31 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Αρπάζουν ό,τι βρουν
Στη Μαγνησία τους τελευταίους μήνες οι συλλήψεις για κλοπή καλωδίων και σκραπ είναι πολλές και οι καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές ακόμη περισσότερες. Ο,τιδήποτε κατασκευασμένο από σίδερο κάνει το μάτι κακοποιών να… γυαλίζει.

Από τους δρόμους εξαφανίζονται φρεάτια, από τις εθνικές οδούς ξηλώνονται χιλιόμετρα ηλεκτρικών καλωδίων, βυθίζοντας εκτεταμένα τμήματά τους στο σκοτάδι, από υπό κατασκευή πολυκατοικίες και εργοτάξια χάνονται κουλούρες καλωδίων.

Όσο πιο υψηλές στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων γίνονται οι αποδόσεις των βασικών μετάλλων, όπως του χαλκού, τόσο πληθαίνουν τα κρούσματα παρόμοιων κλοπών. Η έξαρσή τους βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την εντυπωσιακή άνοδο της τιμής του πολύτιμου μετάλλου στη χρηματιστηριακή αγορά, ενώ στη μαύρη αγορά, όπου καταλήγουν τα κλοπιμαία οι τιμές ανεβαίνουν διαρκώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου