Ρώμη… όσο βενζίνη για Αθήνα

ρώμη-όσο-βενζίνη-για-αθήνα-463328

Ρώμη και Βρυξέλλες πλησιάζουν σε… απόσταση αναπνοής από το Βόλο. Οι παρθενικές πτήσεις της υπ’ αριθμόν ένα χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρίας στην Ευρώπη, της Ryanair, για τους δύο νέους προορισμούς που έβαλε από το 2011 στα πλάνα της έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, με μεγάλες και τη φετινή σεζόν -όπως εκτιμάται- πληρότητες θα συνεχιστούν οι τακτικές πτήσεις για Μιλάνο και Φρανκφούρτη. Φέτος όμως η διάρκειά τους επιμηκύνεται, καθώς το πεντάμηνο των πτήσεων μετατρέπεται σε επτάμηνο.
Με μεγάλες πληρότητες φαίνεται ότι θα αναχωρήσουν οι πρώτες πτήσεις για Ρώμη(Ciampino). Τα πρώτα χαμηλού κόστους εισιτήρια φαίνεται από το site της εταιρίας, μέσω του οποίου γίνονται κρατήσεις, ότι εξαντλούνται ήδη, 2,5 μήνες πριν σηκώσουν «αυλαία».
Η επίσκεψη στο http://www.bookryanair.com/ για ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων με τις πρώτες πτήσεις στην «Αιώνια Πόλη» δείχνουν ότι οι θέσεις στις χαμηλές χρεώσεις είναι ελάχιστες.
Από μία έως τρεις ή τέσσερις θέσεις χαμηλού κόστους έχουν απομείνει στις πτήσεις της Ryanair από Βόλο για Ρώμη και αντίστροφα. Όσο η πληρότητα αυξάνει, τόσο οι τιμές ανεβαίνουν, αλλά το κόστος τους παραμένει ιδιαίτερα προσιτό.
Ενδεικτικά, εάν χθες κάποιος ήθελε να προγραμματίσει το ταξίδι του στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, με την παρθενική πτήση της γραμμής, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, θα διαπίστωνε ότι είχαν απομείνει μόλις τρεις θέσεις με χρέωση 31,99 ευρώ. Εάν επέλεγε να επιστρέψει από τη Ρώμη το Σάββατο 2 Απριλίου, τότε με την ίδια χρέωση (31,99 ευρώ) θα έβρισκε διαθέσιμες μόλις δύο θέσεις.
Σε κάθε περίπτωση οι πρώτοι επιβάτες των πτήσεων της Ryanair θα ταξιδέψουν για Ρώμη με επιστροφή από 75,98 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του on line check-in), δηλαδή φθηνότερο από την αμόλυβδη βενζίνη που απαιτεί το ταξίδι από Βόλο για Αθήνα και αντίστροφα.
Από 61,98 ευρώ ξεκινούν οι τιμές των εισιτηρίων με επιστροφή των πρώτων πτήσεων για Βρυξέλλες(Charleroi), που ξεκινούν την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011.
Αντίστοιχες είναι οι τιμές των εισιτηρίων της Ryanair από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου για Μιλάνο και Φρανκφούρτη, που επαναρχίζουν από την Κυριακή 27 Μαρτίου. Το 2010 οι πληρότητες των πτήσεων για τους δύο ευρωπαϊκούς προορισμούς έφτασαν στο εντυπωσιακό ποσοστό του 85%.

Έτσι, από το τέλος Μαρτίου του 2011 η Ryanair θα εκτελεί συνολικά τέσσερα δρομολόγια –μαζί με του Μιλάνο και της Φρανκφούρτης που ξεκίνησαν από πέρυσι- αυξάνοντας την κίνηση, μεταφέροντας 50.000 επιβάτες το χρόνο και διατηρώντας 50 θέσεις εργασίας στην περιοχή.
Η Air Berlin και από πέρυσι η Ryanair δημιούργησαν στέρεες πλέον βάσεις για να «απογειωθεί» ακόμη πιο ψηλά το τοπικό αεροδρόμιο.
Η Air Berlin συνδέει το Βόλο με τη Νυρεμβέργη και μέσω αυτής με άλλες τέσσερις γερμανικές πόλεις: Αμβούργο, Βερολίνο, Βιέννη, Ντίσελντορφ και επέκτεινε τις γραμμές της με απευθείας δρομολόγια Ντίσελντορφ-Βόλος και Ντίσελντορφ-Σκιάθος και Λονδίνο.
Από τον Απρίλιο, στο μεταξύ, ένας νέος προορισμός προστίθεται στο ταμπλό αναχωρήσεων του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου. Πρόκειται για το Άμστερνταμ με πτήσεις της Transavia, με εισιτήριο, εκτός των πτήσεων τσάρτερ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου