ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ι. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

απαντηση-ι-αποστολακη-3276

Από τον κ. Ιάσονα Αποστολάκη λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής απάντηση σε χθεσινό σχόλιο της εφημερίδας:

«Είναι κρίμα, το ότι το σχόλιο της Ε.Χ. έχει πάρει διαζύγιο απ’ την αλήθεια. Η τοποθέτησή μας αφορούσε την πραγματικότητα για τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΜΒ και τίποτα άλλο.

Ο Δήμος Βόλου, ως ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΥΑΜΒ, θα έπρεπε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του ώστε ακόμα και περιπτώσεις σαν της ΕΡΓΗΛ να μη γίνονται από τη δημοτική αρχή ευκαιρία ξεπουλήματος της ΔΕΥΑΜΒ.

Όμως η βιασύνη υπεράσπισης της δημοτικής αρχής αυτά τα “λάθη” προκαλεί».

ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Θα ήταν βέβαια μάταιο να περιμένουμε ότι θα παραδεχθεί ο Ι. Αποστολάκης την γκάφα του (εάν πρόκειται για γκάφα), σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχει καταδείξει στη διάρκεια της αυτοδιοικητικής του δραστηριότητας. Αυτό θα απαιτούσε τόλμη. Αλλά ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας να χαρακτηρίζει το επικριτικό για εκείνον σχόλιο, ως σχόλιο υπεράσπισης της δημοτικής αρχής.

Δηλαδή, κάπως έτσι νοείτε κ. Αποστολάκη τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την οποία τολμάτε να κάνετε σημαία; Ότι ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να σχολιάσει οτιδήποτε είπατε ή πράξατε, διότι αυτομάτως θα χαρακτηριστεί το σχόλιό του ως θετικό για την άλλη πλευρά; Προφανώς και διακατέχεστε από μεγάλη τρικυμία.

Για την ταμπακιέρα τώρα. Είπατε ή δεν είπατε αυτό ακριβώς που κατέγραψε το σχόλιο; Για κακή σας τύχη, το είπατε, σύμφωνα με τη βιντεοσκοπημένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα εις διπλούν (δείτε σελ. 11).

Τώρα, αν σας ξέφυγε, δικό σας ζήτημα. Αν μιλάτε προτού σκεφτείτε, επίσης δικό σας. Πάρτε λοιπόν και σήμερα το μαντήλι σας, όπως και χθες, να κλάψετε στους ώμους της παρέας σας, και βγείτε όλοι μαζί στον «αέρα» να μαζέψετε τα αμάζευτα.

Υ.Γ. Και κάτι ακόμη. Οι εφημερίδες δεν τυπώνονται την ημέρα που μιλάμε, για να σας το πω έτσι απλά. Τυπώνονται και κυκλοφορούν την επόμενη. Αυτό, για τη μάταιη αγωνία σας να «προδικάσετε», μέσω του fb σας, ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ίσως δεν δημοσιεύσει την απάντηση που στείλατε. Η προσπάθειά σας να συκοφαντήσετε (όχι ότι μας είναι ξένο, αλλοίμονο, τη δουλειά που σας βάλανε κάνετε) όπως διαπιστώνετε πέφτει στο κενό. Για τα περί δεοντολογίας, ψάξτε στους φίλους σας που πνίγουν και συκοφαντούν κάθε αντίθετη άποψη. Σε εμάς, παραβιάζετε ανοιχτές θύρες, διότι η δεοντολογία είναι η αρχή μας.

Β.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου