ΤΟΠΙΚΑ

Ενας Βολιώτης στην κορυφή της Ελληνομερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

ενας-βολιώτης-στην-κορυφή-της-ελληνομ-8819

Δύο Ελληνες επιστήμονες, ο ένας μάλιστα Βολιώτης, βρίσκονται πλέον στην κορυφή της διοίκησης της Ελληνομερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (HAPA). Η δυναμική ελληνική παρουσία των δύο δραστήριων ψυχιάτρων στην Εταιρεία δημιουργεί νέα δεδομένα συνεργασίας επιστημόνων μεταξύ της Ελλάδας και της Ομογένειας στην Αμερική.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Πρόκειται για τον Βολιώτη καταξιωμένο δικανικό ψυχίατρο Γιώργο Καραμπουτάκη που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα, ο οποίος εκλέχθηκε αντιπρόεδρος, και τον ψυχίατρο – σεξολόγο Dr Γεώργιο Πάγκαλο από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αναδείχθηκε στη θέση του γραμματέα.

Οι δύο Ελληνες, από τις υψηλότερες θέσεις διοίκησης (μαζί με εκείνη του προέδρου του Δ.Σ. της HAPΑ, στην οποία επανεξελέγη ο καθηγητής Ψυχιατρικής ο Dr Philip Kandilis) ετοιμάζονται να αφήσουν πίσω κάθε εμπόδιο που μπλόκαρε τους διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων του επιστημονικού τους χώρου και των ομογενών της Αμερικής.

«Θα επιδιώξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να δημιουργήσουμε υπεραντλαντικούς δρόμους συνεργασίας χωρίς διόδια… Οι θέσεις είναι για εμάς τιμητικές, όμως, πρώτιστο μέλημά μας είναι να προσφέρουμε στον κόσμο. Να δώσουμε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να «χτυπήσει μία πόρτα» της Αμερικής και το αντίστροφο. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ανοιχτούς, και να επεκτείνουμε όσο περισσότερο, τους διαύλους επικοινωνίας προς όφελος όλων», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Καραμπουτάκης.

Ο ψυχίατρος - σεξολόγος, Dr Γεώργιος Πάγκαλος στη θέση του γραμματέα

Οι δύο Ελληνες διακεκριμένοι επιστήμονες βαδίζουν κόντρα στα δεδομένα των καιρών, που διαμορφώθηκαν ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά του brain drain (όρος που έχει δοθεί στο κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο «διαρροής εγκεφάλων» στο εξωτερικό). Αντί της φυγής εκτός Ελλάδας, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και ευκολότερη ανέλιξη, δίνουν τη μάχη «εντός των τειχών», και στις προθέσεις τους είναι να φέρουν κοντά τους Ελληνες ψυχιάτρους με τους ελληνικής καταγωγής αλλά και φιλέλληνες ψυχιάτρους της διασποράς.

Η Ελληνοαμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία έχει μέλη της ψυχιάτρους στην Ελλάδα, αλλά και Ελληνες ομογενείς ψυχιάτρους της Αμερικής.

Η δράση της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας ενδυναμώνει τις σχέσεις συνεργασίας των Ελλήνων, φιλελλήνων και ελληνικής καταγωγής ψυχιάτρων της διασποράς σε έναν κοινό αγώνα για την πρόοδο της επιστήμης και τη διασφάλιση της παγκόσμιας ψυχικής υγείας.

Πρόεδρος της Εταιρείας παραμένει ο καθηγητής Ψυχιατρικής Dr Philip Kandilis

Στη Νέα Υόρκη

Ο Βολιώτης ψυχίατρος Γιώργος Καραμπουτάκης, ο οποίος ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αποτελεί ουσιαστικά εκπρόσωπο και σύνδεσμο της περιοχής μας με την επιστημονική και ειδικότερα την ιατρική κοινότητα της ομογένειας της Αμερικής, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΑΡΑ) μεταξύ 5-9 Μαΐου 2018.

Εκεί ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας στην οποία συμμετείχε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πραγματοποιήθηκε και η 19η Ετήσια Συνάντηση της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΗΑΡΑ).

Στη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης έλαβαν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΗΑΡΑ, στις οποίες στη θέση του President επανεξελέγη ο καθηγητής Ψυχιατρικής Dr Philip Kandilis, στη θέση του President elect ο δικανικός ψυχίατρος Dr Γεώργιος Καραμπουτάκης και στη θέση του Secretary ο ψυχίατρος – σεξολόγος Dr Γεώργιος Πάγκαλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου