ΤΟΠΙΚΑ

Μέγας ευεργέτης της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού ο Αλέξανδρος Μέρος

μέγας-ευεργέτης-της-λέσχης-εργαζομέν-85238

Μεγάλος ευεργέτης της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου ανακηρύχθηκε ο Αλέξανδρος Μέρος, ιδρυτής της ιστορικής εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Ενυδρείο, ως έκφραση ευγνωμοσύνης σε μέλη της τοπικής κοινωνίας που στήριξαν από το παρελθόν και συνεχίζουν να στηρίζουν τη Λέσχη.

Στην εκδήλωση συγκίνησαν τα χορευτικά συγκροτήματα και μάγεψαν οι φωνές δύο νεαρών κοριτσιών, που μετακινούνται μία φορά την εβδομάδα στον Βόλο για τα μαθήματα τραγουδιού με τη δασκάλα τους.

Οι ήχοι των παραδοσιακών τραγουδιών και τα συντονισμένα βήματα των χορευτών προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης, στέλνοντας μηνύματα για τους δύο φυλακισμένους στην Τουρκία Ελληνες στρατιωτικούς μας, με την πρόεδρο της Λέσχης Βίκυ Τσεκούρα να ανακοινώσει την απόφαση της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού για την αναστολή κάθε εκδρομής στην Τουρκία μέχρι την επιστροφή τους στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε έκθεση των καλλιτεχνικών εργαστηρίων, ενώ χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης και του Συλλόγου για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων, η οποία στο παρελθόν έχει λάβει πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό με τη συμμετοχή 37 χωρών. Επίσης παρουσιάστηκαν τα μουσικά τμήματα και το τμήμα τραγουδιού. Την εκδήλωση επιμελήθηκε μουσικά το συγκρότημα «Διπλοπενιές», με τον μαέστρο και καθηγητή της Λέσχης, Χρήστο Σταμούλη.

Στην εκδήλωση συμπυκνώθηκε το κοινωνικό πρόσωπο και η σπουδαία προσφορά της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου με 250 μέλη, 32 καθηγητές και 72 τμήματα. Ο εθελοντισμός κυριαρχεί στις δράσεις, ενώ πλήθος δημοτών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση παρακολουθούν μαθήματα δωρεάν.

Επίτιμα μέλη

Στη διάρκεια της προχθεσινής εκδήλωσης, ανακηρύχθηκαν επίτιμη πρόεδρος η ιδρύτρια της Λέσχης, η αείμνηστη Ελένη Χαλυβοπούλου, και μέγας ευεργέτης ο Αλέξανδρος Μέρος, ιδρυτής της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, για την προσφορά του στην αναβίωση της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού.

Από το πρόσφατο παρελθόν επίτιμα μέλη, ως ένδειξη τιμής για την προσφορά τους στη Λέσχη, ανακηρύχθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Χαλέβας, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, οι αντιδήμαρχοι Νατάσα Μορφογιάννη, Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής και Θανάσης Σταυρίδης, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιούλη Μποντού-Τοκαλή και Τάσος Μπατζιάκας, καθώς επίσης ο Βασίλης Ηλιόπουλος, εκ μέρους της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Τιμή στον Αλ. Μέρο

Το τιμητικό δίπλωμα ανακήρυξης του Αλέξανδρου Μέρου ως μέγα ευεργέτη της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού παρέλαβε η διευθύντρια σύνταξης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Βάσω Σαμακοβλή.

Προλογίζοντας, η πρόεδρος της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βίκυ Τσεκούρα, αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον εκδότη της ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Γιώργο Πώποτα, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο της Λέσχης, διαβεβαιώνοντας ότι «ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ θα είναι πάντοτε το δεύτερο σπίτι της Λέσχης».

«Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ σε τούτη την εκδήλωση την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», ανέφερε η Βάσω Σαμακοβλή και σκιαγράφησε την προσωπικότητα και το πολυσήμαντο έργο του «ιδρυτή της ιστορικής αυτής εφημερίδας, η οποία φέτος μετρά 102 χρόνια ζωής, ο οποίος άφησε μεγάλη σφραγίδα με τη δημοσιογραφική, πολιτική και την κοινωνική του δράση, και αναδείχθηκε από πολύ νεαρή ηλικία ως ηγετική φυσιογνωμία».

Ο Αλέξανδρος Μέρος, είπε, «ήταν μια πολυσχιδής και εξέχουσα προσωπικότητα. Εμεινε στην ιστορία ως ο πρύτανης της θεσσαλικής δημοσιογραφίας, ο παθιασμένος υπερασπιστής της αγροτικής ιδέας και ο καθημερινός εργάτης για την ανάπτυξη του τόπου, προασπιζόμενος με σθένος τα συμφέροντα του λαού, τις κοινωνικά ασθενέστερες τάξεις, το δίκαιο και την αλήθεια.

Εκτός από το μεγάλο δημοσιογραφικό και πολιτικό του στίγμα, ανεξίτηλη έμεινε και η κοινωνική του δράση και το φιλανθρωπικό του έργο. Σημαντικοί θεσμοί, όπως το Σώμα Προσκόπων, το Κέντρο Προστασίας Παιδιού, νυχτερινά σχολεία για εργαζόμενα άπορα παιδιά, η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού, το Γηροκομείο Βόλου, φέρουν τη σφραγίδα του. Οσο υπάρχουν, θα μένει άσβεστη η μνήμη του και ανεξίτηλο το έργο του σε τούτη εδώ την πόλη. Υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του και οι ιδέες του φαντάζουν πρωτοπόρες και σήμερα, ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο κρίσης που βιώνουμε.

Οσο για εμάς, που έλαχε ο κλήρος να είμαστε συνεχιστές του δημοσιογραφικού του έργου, αντιλαμβάνεστε ότι το βάρος και η αύρα μιας τέτοιας ιστορικής προσωπικότητας και τα στοιχεία που τη συγκροτούσαν, μας σηματοδοτούν, μας καθορίζουν και μας κατευθύνουν. Γι’ αυτό και με τις σημερινές μας δυνάμεις θα είμαστε δίπλα στη Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου