ΤΟΠΙΚΑ

Εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες σε βάρος γυναικών στο Βόλο

εξιχνιάστηκαν-πέντε-ληστείες-σε-βάρο-678015

Σε εφιάλτη για γυναίκες στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία είχε μετατραπεί αλλοδαπός νεαρής ηλικίας, από το λαιμό των οποίων άρπαζε χρυσές αλυσίδες που φορούσαν. Εκτός από τον πανικό και το φόβο που προκαλούσε, η δράση του είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των γυναικών, που έπεφταν θύματά του.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ωστόσο, κατάφερε να εντοπίσει τον κακοποιό, ο οποίος είχε πανικοβάλει τις γυναίκες, που έπεσαν θύματά του και να εξιχνιάσει πέντε κλοπές – ληστείες, πίσω από τις οποίες βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο.

Πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας, 22 ετών, γνωστό στις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις και έχοντας μάλιστα εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για άλλες ληστείες. Αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, όμως, επέστρεψε στις συνήθειές του…

Τρεις από τις ληστείες σημειώθηκαν στη διάρκεια του περασμένου Ιουλίου, ενώ άλλες δύο στη διάρκεια του Οκτωβρίου. Η τελευταία φορά που «χτύπησε» ο 22χρονος σε βάρος γυναίκας ήταν μόλις την περασμένη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Η αναλυτική περιγραφή, ωστόσο, που δόθηκε από την παθούσα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία ερευνών, οδήγησαν στα ίχνη του.

Προσήχθη ως ύποπτος και σε έρευνα που έγινε βρέθηκε στην κατοχή απόδειξη από ενεχυροδανειστήριο, στο οποίο είχε πουλήσει μία από τις κλεμμένες χρυσές αλυσίδες με χρυσό σταυρό, ενώ μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Ο 22χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Τα θύματά του

Ο 22χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μετρίου αναστήματος με ήπιο παρουσιαστικό, ωστόσο πρόκειται για έναν σκληρό κακοποιό, με μεγάλη δράση στο ιστορικό του και με κατηγορία ληστείας ακόμη και σε συγκρατούμενό του.

Πλησιάζοντας, ωστόσο, τις γυναίκες θύματά του, προκειμένου αρχικά να διαπιστώσει αν φορούσαν αλυσίδα, δεν δημιουργούσε καμία υποψία για όσα θα ακολουθούσαν. Εφόσον βεβαιώνονταν με γρήγορες κινήσεις, έπιανε την αλυσίδα και την τραβούσε από το λαιμό των γυναικών, προκαλώντας τους τραύματα, και τρέπονταν σε φυγή, με τα πόδια. Μόνο μία φορά τον είδαν να κινείται με ποδήλατο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θύματα υπέστησαν σοβαρότερους τραυματισμούς, καθώς έπεφταν στο έδαφος. Οι ηλικίες των θυμάτων του είναι 65, 65, 79, 60 και 76 ετών.

Το σύνολο των γυναικών, που κλήθηκαν στην Ασφάλεια, αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 22χρονο το άτομο που τους επιτέθηκε και άρπαξε την αλυσίδα τους. Αλλωστε, ο 22χρονος δρούσε πρωινές ώρες και χωρίς να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο ίδιος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι μετά την αποφυλάκισή του, του έχει επιβληθεί όρος να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της Ηγουμενίτσας. Στις 5 Οκτωβρίου ως… καλός αποφυλακισθείς έδωσε το «παρών».

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου