Γερμανικές… επικρίσεις για τη βαριά φορολογία

γερμανικές-επικρίσεις-για-τη-βαριά-φ-702076

Σε μία ακόμη θυελλώδη συνεδρίαση, με εντονότατες αντιπαραθέσεις, αλλά και «μασάζ» σε κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι δήλωσαν αρχικά την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν, η Ολομέλεια της Βουλής χθες το βράδυ έδωσε με τις ψήφους των κυβερνητικών εταίρων τη συγκατάθεσή της σε ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο – φωτιά με προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση υποδόσης.

Το νέο Υπερταμείο, με τις ευλογίες πλέον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η εξόφθαλμη υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά και οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την Τράπεζα Αττικής, ήταν ικανά να προκαλέσουν απανωτές εκρήξεις στη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής.

Και ενώ στην Ολομέλεια, οι συγκρούσεις μαίνονταν, με τη χώρα να αναζητά εκταμίευση υποδόσης, και τους πολίτες της να παρακολουθούν τη μία μετά την άλλη «κωλοτούμπες» της κυβέρνησης, έχοντας πάθει ασφυξία από την υπέρμετρη φορολογία, στο Βόλο μας τα έλεγαν …Γερμανικά.

Στο συνέδριο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, το οποίο φιλοξενεί η πόλη για το διάλογο Ελλάδας – Γερμανίας, ο πρώην αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας και πρώην Γενικός Γραμματέας του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Φρανς – Κριστόφ Τσάιτλερ, ήταν κατηγορηματικός, όπως θα διαβάσετε σε άλλη στήλη της σημερινής έκδοσης. «Εάν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου και της Ιρλανδίας, δίνοντας βαρύτητα στη μείωση του δημόσιου τομέα, αντί της βαριάς φορολογίας, θα μπορούσε να είχε διαφορετικά αποτελέσματα», είπε.

Αλήθεια; Τι μας λέτε;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου