Οι συντάξεις, τα «ψαλίδια» και τα προτεινόμενα …ισοδύναμα

οι-συντάξεις-τα-ψαλίδια-και-τα-προτε-820827

Σκηνές χάους καταγράφηκαν στις τράπεζες με την τελευταία πληρωμή των συντάξεων. Οι επικουρικές απουσίαζαν από την πρώτη πληρωμή και οι συνταξιούχοι θεώρησαν, μέσα σε έναν βομβαρδισμό ενημέρωσης για μεγάλο ψαλίδι, ότι θα χάσουν για πάντα το επιπλέον ποσό. Χθες Δευτέρα, μπορεί να περίμενε πρόσθετη ταλαιπωρία τους συνταξιούχους να μεταβούν για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες στα τραπεζικά καταστήματα, όμως, όπως είχε ανακοινωθεί, τα ποσά των επικουρικών καταβλήθηκαν, με την παρακράτηση φόρου, έως 12 ευρώ σε μια μέση σύνταξη των 980 ευρώ, όπως καταγράφει σήμερα το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Ανάμεσα, όμως, στην αγωνία που ζουν οι συνταξιούχοι μεταξύ της ενημέρωσης για μεγάλες περικοπές και της πραγματικότητας μπροστά από τα γκισέ των τραπεζών, υπάρχουν και εκείνες οι φωνές που δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν.

Και δεν προέρχονται από τα ΜΜΕ, τα οποία η κυβέρνηση σπεύδει συχνά – πυκνά να καταγγέλλει για παραπληροφόρηση και παραπλάνηση, αλλά από τα ίδια της τα στελέχη.

Το φως της δημοσιότητας είδαν και πάλι χθες οι απόψεις της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννας Βαγενά, η οποία δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ορισμένοι άνθρωποι έχασαν από τα 600 ευρώ σύνταξη τα 200. Αυτό εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ και το εννοώ αυτό που λέω. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βρεθούν τα ισοδύναμα».

Επανέλαβε δε το κάλεσμά της προς τους συναδέλφους της βουλευτές να παραχωρήσουν, όπως και η ίδια θα πράξει, μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης για τις περιπτώσεις ανθρώπων με χαμηλές συντάξεις, οι οποίοι έχασαν το επίδομα.

Οταν αυτές οι φωνές προέρχονται από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, τι ψάχνει παραέξω η κυβέρνηση, άραγε; Και τελικά πού βρίσκεται η αλήθεια;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου