Βάσω Σαμακοβλή: Η βαλίτσα πηγαίνει μακριά

βάσω-σαμακοβλή-η-βαλίτσα-πηγαίνει-μακ-851206

Οταν όποιος χρησιμοποιεί δημοσιογραφική πένα ή μικρόφωνο δεν παράγει είδηση, αλλά γίνεται είδηση, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Οταν επισκιάζει επί ημέρες την επικαιρότητα για προσωπικές του υποθέσεις, εμμένοντας να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα, τότε απομακρύνεται από την προσπάθεια προκοπής αυτής της πόλης και του νομού.

Οταν, από την άλλη, αιρετοί μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης με ένα ατελείωτο «κυνηγητό» συγκεκριμένων ατόμων, επειδή τους «κυνηγούν», όπως λένε, τότε η κατάσταση ξεφεύγει προς άλλες κατευθύνσεις.

Οταν όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα διάλογο, στον οποίο εκείνο που κυριαρχεί είναι οι εκατέρωθεν σκληροί χαρακτηρισμοί, τότε η ουσία απομακρύνεται.

Εντάξει εμπεδώσαμε αρκετά καλά, ποιος στοχοποιεί ποιον και γιατί. Ποιος κυνηγάει ποιον και γιατί.

Μάθαμε για το παρασκήνιο και πιο μακριά από αυτό, με διαφορετική εκδοχή από κάθε πλευρά. Τα ακούσαμε και τα ξανακούσαμε. Αλλά η βαλίτσα συνεχίζει να πηγαίνει μακριά.

Εφόσον όλοι έχουν αποτανθεί στη δικαιοσύνη, προς τι τέτοια εμμονή να στήνουν «δίκες» μέσω των τοπικών ΜΜΕ; Ας αφήσουν τη δικαιοσύνη, με βάση τα στοιχεία που ο καθένας διαθέτει, να προχωρήσει το έργο της.

Οι πολίτες το μόνο που κάνουν είναι να παρακολουθούν έναν ορυμαγδό εξελίξεων, με γεγονότα και αντιπαραθέσεις που πάντως την άμεση καθημερινότητά τους δεν την αφορούν.

Την ώρα που καράβια χάνονται, μπορούν βαρκούλες να αρμενίζουν;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου