ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος – εξπρές για 4 ληστές

τέλος-εξπρές-για-4-ληστές-261041

Σε μικρό χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν οι δράστες – Στα χέρια τους δύο ηλικιωμένοι για ποσά 50 και 12 ευρώ…

Τη δράση τεσσάρων ατόμων, τα οποία σχεδίασαν και διέπραξαν δύο ληστείες σε βάρος μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων στο Βόλο, κατάφερε να ανακόψει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μόλις ημερών λήστεψαν έναν 86χρονο και μία 87χρονη, εισβάλοντας στις κατοικίες τους και αφαιρώντας μικρά χρηματικά ποσά με τη χρήση βίας. Τα σχέδιά τους, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να επεκταθούν, καθώς αστυνομικοί της Ασφάλειας μέσα από μεθοδική έρευνα οδηγήθηκαν άμεσα στα ίχνη τους.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Πρόκειται για έναν 36χρονο, ο οποίος φέρεται να είχε το συντονιστικό ρόλο, εντοπίζοντας τις κατοικίες μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων. Σε συνεργασία με έναν 20χρονο και δύο 18χρονους περνούσαν στη συνέχεια στην εφαρμογή των σχεδίων. Κατά δυάδες εισέβαλαν νυχτερινές ώρες στις μονοκατοικίες, αιφνιδίαζαν τα ηλικιωμένα άτομα στον ύπνο τους και με τη χρήση βίας άρπαζαν ό,τι έβρισκαν, ψάχνοντας στους χώρους των σπιτιών τους.

Και οι τέσσερις, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωρίζονται μεταξύ τους ως κάτοικοι της ίδιας γειτονιάς. Ο 36χρονος και ο 20χρονος δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις αστυνομικές αρχές.

Στο σύνολό τους οι δράστες των δύο ληστειών ομολόγησαν, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, τις πράξεις τους. Η δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε σε βάρος τους για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα πήρε το δρόμο για τον Ανακριτή Βόλου.

Η εξιχνίαση

Δύο ηλικιωμένοι έζησαν, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, τον εφιάλτη στα χέρια των κουκουλοφόρων ληστών. Στη μία περίπτωση η λεία ήταν 50 ευρώ, ενώ στη δεύτερη χρηματικό ποσό μόλις 12 ευρώ και δύο χρυσά κοσμήματα που αφαιρέθηκαν από το χέρι και το λαιμό της ηλικιωμένης που έγινε θύμα τους.

Τα κλοπιμαία χρυσαφικά κατέληξαν σε ενεχυροδανειστήριο του Βόλου, όπου εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου προέκυψε ότι βραδινές ώρες στις 16 Οκτωβρίου 2015, ο 36χρονος με τον 20χρονο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία 86χρονου ημεδαπού και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Επιπλέον, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες, τις πρώτες πρωινές ώρες στις 19 Οκτωβρίου 2015, μετέβησαν στην οικία 87χρονης ημεδαπής. Εκεί, δύο απ’ αυτούς, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν μία χρυσή βέρα, ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των 12 ευρώ, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί τους παρέμεναν εξωτερικά, έχοντας το ρόλο «τσιλιαδόρου».

Τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα βρέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, όπου τα είχε παραδώσει ο 20χρονος, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου