ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ωρα για μπανάκι

ωρα-για-μπανάκι-428600

Της Βάσως Σαμακοβλή

Ο διαπραγματευτής επί πέντε μήνες με τους δανειστές, με τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης να έχουν φτάσει σε σημείο να καίνε τη χώρα, τους συνταξιούχους, τις επιχειρήσεις της και να νησιά της, πήγε για μπανάκι στην Αίγινα.

Χρησιμοποιώντας τον συνήθη τρόπο επικοινωνίας «τιτίβισε» ότι στηρίζει…, αλλά δεν ψηφίζει. Ετσι χαλαρά. Μάζεψε βαλίτσες, πήρε τη σύζυγό του και επιβιβάστηκε στο πλοίο. Την ώρα που οι πολίτες κινούνται σαν ζόμπι στους δρόμους, έχουν ξεχάσει τι θα πει ξεκούραση, έχουν χάσει τον ύπνο τους από χρέη και λεφτά που δεν υπάρχουν, έχουν αφήσει κάθε προγραμματισμό για διακοπές, ο μαχητικός υπουργός Οικονομίας μας κούνησε το μαντίλι.

Αλλά δεν βαριέσαι. Ο ίδιος, είπαμε, κάνει λιτό βίο. Αφησε πίσω τους πολυέξοδους… να περιμένουν με κομμένη την ανάσα τι θα συμβεί έως την Κυριακή. Αν θα ανατείλει τη Δευτέρα μια μέρα που θα σημάνει την αρχή της εξισορρόπησης της δραματικής κατάστασης για τη χώρα.

Αφησε τους άλλους συναδέλφους του στη Βουλή, μπροστά στις πιο κρίσιμες αποφάσεις. Ο πρώην υπουργός που τα έβαζε με όλους και όλα και σήκωσε τη σημαία της επανάστασης έναντι των εκβιαστικών τελεσιγράφων και των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών, άλλαξε χθες σημαία. Σήκωσε εκείνη της φυγής για weekend και μάλιστα εμφανίστηκε με άλλο τιτίβισμα ικανοποιημένος για το σεβασμό που δείχνουν ορισμένοι απέναντι στην ανάγκη του να δει την κόρη του.

Και ενώ στη Βουλή και σε μια μεταμεσονύχτια συνεδρίαση, οι βουλευτές από όπου και αν προέρχονται, ό,τι και αν πρεσβεύουν, ό,τι και αν πιστεύουν, έδιναν μία από τις σημαντικότερες μάχες, σκεφτόμενοι όλες τις σοβαρές επιπτώσεις, ο «σκληρός διαπραγματευτής» ψήφιζε… βουτιές στην Αίγινα. Ουάου…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου