ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλοιό της Αντιτρομοκρατικής παραμένουν τα Άνω Λεχώνια

σε-κλοιό-της-αντιτρομοκρατικής-παραμ-487534

Ερευνες σπιθαμή προς σπιθαμή για το δεύτερο κρησφύγετο στη Μαγνησία

Αποκλεισμένη παρέμενε και χθες η περιοχή περιμετρικά της διώροφης πέτρινης κατοικίας στα Ανω Λεχώνια, η οποία προσδιορίζεται ως το δεύτερο -μετά τη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου- κρησφύγετο ληστών.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν ούτε χθες από την Ελληνική Αστυνομία για τη δεύτερη γιάφκα που εντοπίστηκε και ξεσκονίζεται στη Μαγνησία. Ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο εσωτερικό της κατοικίας στα Ανω Λεχώνια εντοπίστηκε σακούλα με μεγάλο χρηματικό ποσό, σχεδιαγράμματα, καθώς και ένα laptop που ερευνάται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Αντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέχισαν για δεύτερη ημέρα χθες να κρατούν αποκλεισμένη την περιοχή γύρω από το σπίτι, στο ύψος του πρώην δημαρχείου Αρτέμιδας και να διερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το εσωτερικό της κατοικίας.

Το σπίτι νοικιάστηκε προ διετίας από την ιδιοκτήτριά του, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο και το άτομο που εμφανίστηκε με ταυτότητα άλλου προσώπου ως ενδιαφερόμενος για το σπίτι, μαζί με τη σύζυγό του και ένα μικρό παιδί, της είπε τότε ότι είχε κουραστεί από τη ζωή του στην Αθήνα και στο ταξί και ήθελε να ζήσει στην επαρχία.

Σύμφωνα με μαρτυρία στην αστυνομία, ο ενοικιαστής «Δημήτρης», ο οποίος στην πραγματικότητα φέρεται να είναι ο Γρ. Τσιρώνης που συνελήφθη στο κρησφύγετο της Χρυσής Ακτής Παναγιάς την περασμένη Παρασκευή, εθεάθη στο σπίτι των Ανω Λεχωνίων το περασμένο Πάσχα.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής πλέον στρέφονται στα ασύλληπτα μέλη της συμμορίας, όπως στον Πετρακάκο, καθώς και σε μία γυναίκα που φέρεται να πέρασε και από τα δύο κρησφύγετα της Μαγνησίας και ερευνάται εάν εμπλέκεται στη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στις Σπέτσες το 2012.

Η ύπαρξη μίας ακόμη γυναίκας, με ξανθά κοντά μαλλιά, η οποία εθεάθη στο πρώτο κρησφύγετο της Χρυσής Ακτής μαζί με έναν άγνωστο άντρα και συνήθως επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα προκύπτει από τις μαρτυρίες.

Για τη γυναίκα αυτή καταλήγουν οι αρχές πως είναι συνεργός των ληστών και πως η σύντροφος του Τσιρώνη δεν προκύπτει να έχει καμία έκνομη εμπλοκή.

Η αντιτρομοκρατική που έχει επιληφθεί των ερευνών και σε αυτήν την περίπτωση, ελέγχει κυριολεκτικά τα πάντα μέσα στο κρησφύγετο των Ανω Λεχωνιών. Η σύλληψη των Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη την περασμένη Παρασκευή στο Βόλο ενδεχομένως να ανοίγει νέους δρόμους έρευνας για την αντιτρομοκρατική.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι τα στοιχεία που ίσως εντοπίσουν στη βίλα στη Νέα Αγχίαλο, καθώς και στο δεύτερο καταφύγιο που εντοπίστηκε σε χωριό της περιοχής μπορεί να οδηγήσουν στα ίχνη του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα που φέρεται να συνδέεται με τους συλληφθέντες.

Στην Αντιτρομοκρατική εικάζουν ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε επισκεφθεί το κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου στη Νέα Αγχίαλο και δεν αποκλείεται να είχε περάσει και από το δεύτερο κρησφύγετο στα Ανω Λεχώνια.

Οπως λένε οι αστυνομικοί ο Σπύρος Δραβίλλας που αυτοκτόνησε ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και είναι πολύ πιθανό να τον είχε φέρει σε επαφή με άλλα μέλη της συμμορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου