ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη και ο δεύτερος του φονικού ~ Για το μακελειό στη συνοικία των Παλαιών

συνελήφθη-και-ο-δεύτερος-του-φονικού-γ-533479

Στα χέρια αστυνομικών ο 30χρονος, ο οποίος παρέσυρε στο θάνατο τον 29χρονο Αναστάσιο Μπουμπουλά

Ο κλοιός αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έσφιξε απειλητικά γύρω από τον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος αναζητούνταν στο πλαίσιο εξονυχιστικών ερευνών τα τελευταία 24ωρα για τη δολοφονία του 29χρονου Αναστάσιου Μπουμπουλά, στη συνοικία των Παλαιών, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτομαγιάς.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Σε αδυναμία πλέον να ξεφύγει από την επικείμενη σύλληψή του, πέντε ημέρες μετά το έγκλημα που συγκλόνισε το Βόλο και το πανελλήνιο, με θύμα τον πατέρα τριών παιδιών, από τη Νέα Ιωνία, ο 30χρονος παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Με βάση το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του. Με τη σύλληψη και του δεύτερου δράστη της ανθρωποκτονίας, στην οδό Λαμπράκη, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών. Η υπόθεση περνά πλέον στον Ανακριτή Βόλου, ενώπιον του οποίου θα παρουσιαστεί σήμερα ο πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση, ο 17χρονος αθίγγανος, κουνιάδος του 30χρονου υπηκόου Αλβανίας. Ο ανήλικος, ο οποίος συνελήφθη δύο ημέρες, μετά τη δολοφονία είχε ζητήσει προθεσμία για σήμερα, προκειμένου να προετοιμαστεί και να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Σήμερα, στο μεταξύ, στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 30χρονος, ο οποίος ήταν το πρόσωπο στο αυτοκίνητο – φονιά για τον 29χρονο οικογενειάρχη, από τη Ν. Ιωνία.

Η ανθρωποκτονία, στην οδό Λαμπράκη, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μετά από «παραγγελία» του 17χρονου στον 30χρονο αλλοδαπό, να κινηθεί με ταχύτητα εναντίον του 29χρονου και να τον χτυπήσει. Η ταχύτητα ήταν τόσο μεγάλη, που όταν το αυτοκίνητο παρέσυρε τον νεαρό οικογενειάρχη, το σώμα του τινάχτηκε στον αέρα και χτύπησε με δύναμη στο έδαφος. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επέφεραν ακαριαία το θάνατο.

Το άγριο φονικό ήταν η κατάληξη μιας ταραχώδους βραδιάς σε μπαρ της συνοικίας των Παλαιών. Ο 17χρονος αθίγγανος βρίσκονταν σε μία παρέα. Σε άλλη παρέα ο 29χρονος, μαζί με τη μικρότερη αδερφή του και άλλα δύο άτομα.

Ο 17χρονος φέρεται, σύμφωνα με μάρτυρες του σκηνικού να διαπληκτίστηκε με τον 29χρονο για προσωπικές διαφορές. Ακολούθησε ένταση και όταν ο 17χρονος αποχώρησε από το μπαρ, η κατάσταση έδειχνε να εκτονώνεται.

Ο ανήλικος, ωστόσο, δεν έδωσε τέλος. Ειδοποίησε γνωστούς του, δίνοντας το σήμα να καταφθάσουν για φασαρία. Στο σημείο έσπευσαν, σύμφωνα με περιγραφές, περίπου 15 άτομα, κρατώντας καδρόνια.

Περίμεναν μπροστά από το μπαρ την έξοδο του 29χρονου και της παρέας του. Ακολούθησε σύρραξη. Τον ξυλοδαρμό επιχείρησαν να σταματήσουν θαμώνες που έγιναν μάρτυρες του σκληρού καβγά.

Οταν ο 29χρονος, όμως, κατέβηκε στο δρόμο, το ΙΧ αυτοκίνητο του 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, παραμόνευε με άγριες διαθέσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου