ΤΟΠΙΚΑ

Ακινητοποιήθηκαν ασθενοφόρα Κ.Υ. με τη λήξη ασφαλιστηρίων

ακινητοποιήθηκαν-ασθενοφόρα-κ-υ-με-τη-549561

Εκκληση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, που αναλαμβάνει το φορτίο, να λυθεί σύντομα η εκκρεμότητα

Σε νέα περιπέτεια πέρασαν τις τελευταίες ημέρες τα ασθενοφόρα Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία. Εμειναν ακινητοποιημένα, εξαιτίας της λήξης των ασφαλιστήριών τους.

Το μαντάτο έφτασε στο σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ χθες το πρωί από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Οδηγός του ασθενοφόρου του Κ.Υ. ενημέρωσε ότι το όχημα θα μείνει ακινητοποιημένο, καθώς δεν αναλαμβάνει χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο να το οδηγήσει.

Ο πρόεδρος του σωματείου Παν. Δαρειώτης, μόλις έλαβε την πληροφορία επικοινώνησε με τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας για να διαπιστώσει σε ποια ή όχι ισχύει το ίδιο πρόβλημα.

Σε επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, δεν είχε ενημέρωση, καθώς το χθεσινό πρωινό δεν υπήρχε σε βάρδια οδηγός ασθενοφόρου.

Στην Αργαλαστή, τον ενημέρωσαν ότι το ένα από τα δύο ασθενοφόρα -συγκεκριμένα το παλιό- είναι ανασφάλιστο, ενώ το μεγάλο που παρελήφθη πρόσφατα κινείται κανονικά, ωστόσο, δεν μπορεί να κινηθεί μέσα στους στενούς δρόμους των περιοχών για διακομιδές ασθενών.

Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και τα δύο ασθενοφόρα, μικρό και μεγάλο, διαθέτουν κανονικά ασφάλεια.

Η εξέλιξη ήρθε να επιφορτίσει με πρόσθετο έργο το ΕΚΑΒ. Τα ασθενοφόρα του, μετά τα ακινητοποιημένα σε Κέντρα Υγείας καλούνται να καλύψουν μια ευρεία περιοχή στο νομό.

Με δεδομένο ότι ήδη από τα πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, το ένα χρησιμοποιείται για επανεξετάσεις και εξιτήρια, ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Δαρειώτης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναρωτήθηκε χθες: «Πώς είναι δυνατόν να καλύψουμε όλο το νομό με τέσσερα οχήματα;»

Αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ χρησιμοποιείται για διακομιδές και ένα για τις αξονικές, αυτές τις ημέρες που δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου, τότε ο «γρίφος» είναι ακόμη πιο δύσκολος.

Η κατάσταση, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, είναι οριακή. Ο ίδιος χθες το βράδυ δεν έκρυψε την δυσάρεστη έκπληξή του για το γεγονός ότι οι εκκλήσεις από το πρωί προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας να λήξει σύντομα η εκκρεμότητα με τα ασφαλιστήρια ασθενοφόρων σε Κ.Υ., δεν έτυχαν ανταπόκρισης. Κάτι που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ευελπιστούν να γίνει σύντομα.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου