ΤΟΠΙΚΑ

Δύο ληστείες στο Βόλο ~ Ένας συνελήφθη, άλλοι τέσσερις αναζητούνται

δύο-ληστείες-στο-βόλο-ένας-συνελήφθη-602556

Ασχετες μεταξύ τους υποθέσεις, με θύματα ηλικιωμένους, απασχόλησαν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας

Δύο ληστείες στο Βόλο απασχόλησαν χθες την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Στη μία από τις δύο, οι ληστές μέρα – μεσημέρι και χωρίς να έχουν κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο ισόγειο γραφείο, στο κέντρο της πόλης, το οποίο διατηρεί κατά δήλωσή του 90χρονος ως ασφαλιστικός πράκτορας. Αφού άρπαξαν υπό την απειλή όπλου χρηματικό ποσό 500 ευρώ, τον ακινητοποίησαν δένοντάς τον σε καρέκλα.

Είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου μέσα στο σπίτι του, ψηλά της οδού Ιωλκού. Ο ένας από τους δράστες αυτής της ληστείας εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ενώ ο συνεργός του αναζητείται. Οι δύο ληστείες δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών που διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στο Βόλο.

Χθες το μεσημέρι, οι τρεις δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν σε γραφείο επιχείρησης 90χρονου, ο οποίος δηλώνει ασφαλιστικός πράκτορας, και με την απειλή πιστολιού τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ενώ πριν από τη διαφυγή τους τον ακινητοποίησαν. Αφησαν τον 90χρονο δεμένο σε καρέκλα και μπόρεσε να «απελευθερωθεί» μόνο όταν άλλο άτομο άνοιξε την πόρτα του γραφείου του και διαπίστωσε τι είχε συμβεί.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Χθες το πρωί, στο μεταξύ, στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του που αναζητείται, διέπραξαν ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου στο Βόλο.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, οι δύο δράστες αφού παραβίασαν παράθυρο οικίας όπου διαμένει 83χρονος ημεδαπός, εισήλθαν στο εσωτερικό όπου με την απειλή μαχαιριού και την άσκηση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο και αφαίρεσαν ένα γυναικείο περιδέραιο λαιμού.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 20χρονου, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη του συνεργού του συνεχίζονται.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου