ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Θανάσης Παπαγιάννης

στη-φυλακή-ο-πρώην-πρόεδρος-της-επσθ-θα-660264

Με την ολοκλήρωση της δίκης χθες για την υπόθεση υπεξαίρεσης 180.000 ευρώ οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας

Την ενοχή του πρώην προέδρου της ΕΠΣΘ για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, χρηματικού ποσού το χρονικό διάστημα 1999 – 2002 έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε χθες, οπότε και το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του. Ο μοναδικός για την υπόθεση κατηγορούμενος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΘ Θανάσης Παπαγιάννης, άκουσε από την έδρα την ποινή του: 7 έτη κάθειρξης. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της πλευράς του κατηγορουμένου και η ετυμηγορία του ήταν καταδικαστική.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΘ, μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, πήρε το δρόμο για τις φυλακές Λάρισας, ώστε να εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με την πλευρά του, πρόκειται να προχωρήσει σε αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου.

Η δίκη έγινε σε δεύτερο βαθμό. Σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ο 72χρονος σήμερα παράγοντας του ποδοσφαίρου είχε καταδικαστεί σε οκτώ έτη κάθειρξης.

Η υπόθεση αφορούσε τη χρονική περίοδο από το 1999 έως το 2002 και ο ίδιος κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού 180.000 ευρώ. Τα χρήματα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διανέμονταν μέσω της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (ΕΠΣΘ) στα τοπικά σωματεία. Ωστόσο, επί θητείας του στη θέση του προέδρου λήφθηκε απόφαση, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, να πληρώνονται απευθείας από την ΕΠΣΘ ο ρουχισμός, η διαιτησία και οι μετακινήσεις των σωματείων.

Η πλευρά υπεράσπισης προσκόμισε στο δικαστήριο τις σχετικές αποφάσεις, καθώς και την απόφαση της γενικής συνέλευσης. Ωστόσο, το δικαστήριο «έμεινε στους τύπους και όχι στην ουσία», σχολίασε η πλευρά του Θ. Παπαγιάννη.

Στην απολογία του, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΘ ανέφερε ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου ότι δεν έχει υπεξαιρέσει χρήματα. «Δεν καταχράστηκα ούτε δραχμή. Πρόκειται για έναν διαφορετικό χειρισμό των χρημάτων, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης», είπε.

Ο Θανάσης Παπαγιάννης, πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΠΟ στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 και στις αρχές 2000, ενώ επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Η πλευρά του Θ. Παπαγιάννη, σχολίαζε ότι ουδείς άλλος από την τότε διοίκηση της ΕΠΣΘ, ούτε καν άτομα που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις, δεν βρέθηκαν υπόλογοι ενώπιον της δικαιοσύνης, παρά μόνο ο ίδιος, ο οποίος όταν η υπόθεση μετά από καταγγελία έφτασε στον εισαγγελέα, «πήρε την ευθύνη πάνω του», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου