ΤΟΠΙΚΑ

Εσβησε στην άσφαλτο το χαμόγελο 22χρονου από τη Νέα Ιωνία

εσβησε-στην-άσφαλτο-το-χαμόγελο-22χρονο-691726

Σκηνικό πολέμου, αυτοκίνητα σμπαράλια, κραυγές τραυματιών, διάσπαρτα αντικείμενα, στιγμές απόλυτης τραγωδίας και σοκαρισμένα βλέμματα να παρακολουθούν υπό τις σειρήνες περιπολικών και ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ τις σκηνές ενός φοβερού τροχαίου δυστυχήματος, στην οδό Σέκερη, ξημερώματα Κυριακής. Ενα παλικάρι, ηλικίας μόλις 22 ετών, νεκρό και πέντε σχεδόν συνομήλικοί του τραυματίες, ο θλιβερός απολογισμός που συγκλονίζει το Βόλο από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Η νυχτερινή σαββατιάτικη βόλτα για δύο παρέες νεαρών ατόμων ολοκληρώθηκε με τον απόλυτο εφιάλτη. Δυο παρέες, σε δύο διαφορετικά ΙΧ, με διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικούς προορισμούς, που η μοίρα τις ήθελε να συναντιώνται με τον πιο τραγικό τρόπο γύρω στις 3.30 το πρωί χθες, στην οδό Σέκερη με Ζάχου.

Τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας, από 20 έως 24 ετών, σε κάθε αυτοκίνητο, με τις παρέες να απολαμβάνουν τη νυχτερινή τους έξοδο, να διασκεδάζουν να γελούν. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, η διασκέδαση μετατράπηκε σε απόλυτο εφιάλτη.

Η παραβίαση προτεραιότητας από το όχημα που κινούνταν στην οδό Ζάχου, είχε ως αποτέλεσμα τη σφοδρότατη σύγκρουση με το δεύτερο ΙΧ, το οποίο κινούνταν στην οδό Σέκερη με κατεύθυνση προς το Βόλο.

Το ένα αυτοκίνητο χτύπησε πλαγιομετωπικά στο δεύτερο και καρφώθηκε στις πίσω θέσεις, από την πλευρά του 22χρονου Γιάννη Αφέντου, από τη Νέα Ιωνία. Το παλικάρι βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Μετά τη δυνατή σύγκρουση μεταξύ τους, τα δύο οχήματα ακολούθησαν ανεξέλεγκτη πορεία και το κάθε ένα προσέκρουσε σε σταθμευμένα ΙΧ. Από τις διαδοχικές συγκρούσεις τζάμια και σίδερα των αυτοκινήτων εκτοξεύτηκαν σε λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, που βρίσκονταν ακινητοποιημένα στο σταθμό, ενώ αντικείμενα εκτινάχθηκαν στις τζαμαρίες του κουβουκλίου του σταθμάρχη.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό των ανατριχιαστικών θορύβων από τις απανωτές συγκρούσεις, των τζαμιών που έσπαγαν και των σιδερένιων κομματιών των ΙΧ που εκτοξεύονταν, οι τέσσερις επιβάτες του ΙΧ, στο οποίο βρίσκονταν και το άτυχο παλικάρι, εκτινάχθηκαν από το όχημα και βρέθηκαν στο δρόμο.

Η παρέα των δύο αγοριών και των δύο κοριτσιών, αδερφές μεταξύ τους, έζησε την απόλυτη φρίκη. Τα τρία παιδιά σφάδαζαν από πόνο τραυμάτων και από το σοκ του τροχαίου. Ο 22χρονος Γιάννης Αφέντος ήταν ακίνητος στο έδαφος. Οι διασώστες που έσπευσαν διαπίστωσαν ότι το παλικάρι είχε τραυματιστεί θανάσιμα. Είχε αφήσει στην άσφαλτο ακαριαία την τελευταία του πνοή.

Οι τρεις φίλοι του μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου, στο Νοσοκομείο Βόλου. Στο Αχιλλοπούλειο διακομίσθηκαν ο οδηγός του δεύτερου οχήματος και ένας από τους συνεπιβάτες.

Στη Νέα Ιωνία και στη συνοικία του Πέτρου και Παύλου, όπου διέμενε ο 22χρονος Γιάννης Αφέντος σκόρπισε ο απαρηγόρητος θρήνος. Το χαμόγελο από το πρόσωπο του Γιάννη, ενός παιδιού με πολλά όνειρα για τη ζωή, που έδινε τη μάχη για το μεροκάματο ως υπάλληλος σε μανάβικο, έσβησε για πάντα, πρόωρα και άδικα.

Ανακοίνωση της αστυνομίας

Σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο, η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες τα εξής:

Σήμερα (01.02.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος, επίσης ημεδαπός και στη συνέχεια τα δύο οχήματα προσέκρουσαν σε σταθμευμένα οχήματα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός 22χρονου, συνεπιβάτη του πρώτου οχήματος και ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο οδηγών, δύο γυναικών επιβατών του πρώτου οχήματος, ηλικίας 24 και 21 ετών, καθώς και του 24χρονου συνεπιβάτη του δεύτερου οχήματος, όλοι ημεδαποί.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου