ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» η ψυχή της TRT

εφυγε-η-ψυχή-της-trt-739978

Πρόωρος θάνατος για τον 55χρονο τεχνικό διευθυντή του καναλιού, που προδόθηκε ξαφνικά από την καρδιά του

Βυθίστηκε στο πένθος ο δημοσιογραφικός κόσμος από την αιφνίδια απώλεια του τεχνικού διευθυντή και σκηνοθέτη του πανθεσσσαλικού καναλιού TRT Βασίλη Λατσού. Σε ηλικία μόλις 55 ετών ο Βασίλης, λίγες ημέρες μετά την ονομαστική του γιορτή, έχασε ξαφνικά τη ζωή του. Η καρδιά του τον πρόδωσε χθές το βράδυ, ενώ έβλεπε τηλεόραση στον καναπέ του σπιτιού του στη Νέα Αγχίαλο. Τον αιφνίδιο θάνατό του αντιλήφθηκε η σύζυγός του, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια της TRT και παραγωγό του Ράδιο Βέρα, Νίκη Λατσού. Κανείς δεν πρόλαβε να του παράσχει την παραμικρή βοήθεια. Το χτύπημα της καρδιάς του ήταν ύπουλο και το νήμα της ζωής, τόσο άδικα και πρόωρα, κόπηκε ακαριαία για τον Βασίλη Λατσό.

«Πάγωσαν» τα γραφεία όλων των ΜΜΕ της Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας στο άγγελμα θανάτου του 55χρονου τεχνικού τηλεπικοινωνιών. Απαρηγόρητος θρήνος στο σπίτι του, στη γειτονιά του στη Νέα Αγχίαλο για την απώλεια ενός ιδιαίτερα αγαπητού εργαζόμενου, ενός πολύ κοινωνικού ατόμου, ενός υποδειγματικού οικογενειάρχη. Σε βαρύ πένθος οι συνεργάτες του στην TRT από το άδικη κατάληξη του συναδέλφου τους.

Ο Βασίλης Λατσός ήταν στην ομάδα των πρωτεργατών, οι οποίοι έστησαν το κανάλι της TRT πριν από 23 χρόνια και εργάστηκαν γύρω από τα τεχνικά του ζητήματα. Τη μισή ζωή του πέρασε πίσω από τις κάμερες και τα στούντιο του πανθεσσαλικού τηλεοπτικού σταθμού. Ηταν η ψυχή της TRT, ο άνθρωπος που βρίσκονταν πίσω από το κοντρόλ μέχρι και τις κεραίες αναμετάδοσης του σήματος για να βγαίνει η εικόνα σε όλους τους τηλεοπτικούς δέκτες. Ηταν ο σκηνοθέτης του σταθμού, ο άνθρωπος ο οποίος από τη θέση του τεχνικού διευθυντή συντόνιζε και έβγαζε όλο το πρόγραμμα της TRT στον «αέρα».

Τον γνώριζαν όλοι. Εδινε απλόχερα τη βοήθεια του σε όποιον τη ζητούσε. Η ευγένεια τον διέκρινε. Το χιούμορ, το γέλιο ήταν από τα χαρακτηριστικά του. Ανθρωπος της παρέας, κοινωνικός, με πολλές γνωριμίες.

Εργατικός και τελειομανής στη δουλειά του. Απόλυτα συνεργάσιμος και υπομονετικός. Ικανός να χειριστεί ακόμη και τις πλέον δύσκολες καταστάσεις στην εργασία του, ακόμη και όταν εξαιτίας της πίεσης υπήρχε ένταση και εκνευρισμός.

Ο Βασίλης Λατσός, εκτός από τη σύζυγό του Νίκη, κατέλειπε την λατρεμένη κορούλα τους Θένια, μαθήτρια της Α’ τάξης του Γυμνασίου.

Συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, η οικογένειά του, συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι και γνωστοί, θα αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά το Βασίλη Λατσό, αύριο στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ, στη Νέα Αγχίαλο, στη 1 το μεσημέρι.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου