ΤΟΠΙΚΑ

Θα πουλούσαν το εγγονάκι τους στο Βόλο

θα-πουλούσαν-το-εγγονάκι-τους-στο-βόλο-744617

Τρεις ημέρες μετά τη γέννα, η ανήλικη Ρουμάνα έχασε το μωρό της, το οποίο ετοιμαζόταν να «πουληθεί» σε ζευγάρι στο Βόλο

Στο Βόλο περίμενε το υποψήφιο ζευγάρι το υγιέστατο κοριτσάκι, που γεννήθηκε παραμονές Χριστουγέννων στη Λάρισα και «απήχθη» από τους παππούδες του… για να υιοθετηθεί παράνομα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Στη νέα υπόθεση παράνομης αγοραπωλησίας βρέφους, την οποία άμεσα ανέκοψαν οι αστυνομικές αρχές, ο Βόλος είχε πάλι «πρωταγωνιστικό» ρόλο. Ο 38χρονος υποψήφιος πατέρας-αγοραστής του παιδιού, καθώς και οι δύο γονείς του, οι οποίοι ήταν τα πρόσωπα που διαμεσολάβησαν, ώστε ο γιος τους να αποκτήσει παιδί, κατάγονται από το Βόλο.

Την παράνομη υιοθεσία ξεσκέπασαν οι έρευνες των αστυνομικών, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Λάρισα, όταν η 17χρονη Ρουμάνα, φυσική μητέρα του παιδιού, άρχισε να αναζητά το υγιέστατο κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο στις 20 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν ζήτησε το μωρό της, της είπαν ότι το είχαν πάρει οι γονείς της. Η ανήλικη μητέρα είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να δώσει τη συναίνεσή της στην πρόταση των γονιών της να δώσει για υιοθεσία το παιδί έναντι αμοιβής. Τους είχε ενημερώσει ότι δεν δέχονταν να αφήσει το μωρό της να φύγει από την αγκαλιά της, λέγοντας ότι θα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να το μεγαλώσει μόνη της.

Οι γονείς της, όμως, αγνόησαν όσα τους είπε. Εχοντας κανονίσει την «πώληση» του βρέφους, προχώρησαν στην αρπαγή του και συνέχισαν τη διαδικασία, ώστε με τη βοήθεια συμβολαιογράφου, να βρεθεί έναντι αμοιβής στο ζευγάρι από το Βόλο που είχε δηλώσει την επιθυμία υιοθεσίας.

Στα σχέδια των εμπλεκομένων στην παράνομη υιοθεσία, άμεσα τέλος έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όταν η ανήλικη μητέρα του βρέφους ζήτησε βοήθεια από τις αρχές.

Συλλήψεις τριών Βολιωτών

Σχεδόν αμέσως συνελήφθησαν η 40χρονη μητέρα της, ο 39χρονος υποψήφιος πατέρας από το Βόλο, ένα ζευγάρι 62 και 65 χρόνων, που είναι οι γονείς του υποψήφιου πατέρα και διαμεσολάβησαν στο «διακανονισμό» της παράνομης υιοθεσίας, και η 38χρονη συμβολαιογράφος που ετοίμασε τα χαρτιά, ενώ αναζητούνται ο 43χρονος πατέρας της, η 38χρονη υποψήφια μητέρα του βρέφους και ο πατέρας του βρέφους.

Συνολικά στη σύλληψη πέντε ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικοί, παραμονή των Χριστουγέννων, εξιχνιάζοντας την υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της παράβασης του νόμου περί υιοθεσιών και της ψευδούς βεβαίωσης.

Η ανήλικη μητέρα μαζί με το βρέφος, το οποίο επέστρεψε στην αγκαλιά της, νοσηλεύονται σε Μαιευτική Κλινική σε Νοσοκομείο της πόλης.

Συχνές υποθέσεις

Ιδιαίτερα συχνά οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται μπροστά σε υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών, ανά έτος έχουν καταγραφεί:

* 2002: 1 υπόθεση, 8 δράστες (5 υπήκοοι Βουλγαρίας και 3 Έλληνες) και θύμα 1 βρέφος υπήκοος Βουλγαρίας.

* 2003: Καμία υπόθεση.

* 2004: 8 υποθέσεις, 22 δράστες (16 υπήκοοι Βουλγαρίας, 6 Έλληνες) και θύματα 8 βρέφη (7 υπήκοοι Βουλγαρίας και 1 Έλληνας).

* 2005: 1 υπόθεση, 4 δράστες (3 υπήκοοι Βουλγαρίας και 1 Έλληνας) και θύμα 1 βρέφος υπήκοος Βουλγαρίας.

* 2006: 11 υποθέσεις, 40 δράστες (24 υπήκοοι Βουλγαρίας, 9 υπήκοοι Αλβανίας και 7 Έλληνες) και θύματα 10 βρέφη (7 υπήκοοι Βουλγαρίας και 3 υπήκοοι Αλβανίας) και 4 έγκυες γυναίκες (υπόθεση άρθρου 323Α Π.Κ.).

* 2007: 4 υποθέσεις, 15 δράστες (6 Έλληνες, 4 υπήκοοι Βουλγαρίας, 3 υπήκοοι Ρουμανίας και 2 υπήκοοι Αλβανίας) και 4 θύματα (1 Έλληνας, 1 υπήκοος Αλβανίας, 1 υπήκοος Ρουμανίας και 1 υπήκοος Βουλγαρίας).

* 2008: 4 υποθέσεις, 48 δράστες (46 υπήκοοι Βουλγαρίας και 2 υπήκοοι Ελλάδας) και θύματα 3 βρέφη (υπήκοοι Βουλγαρίας) και 2 υπήκοοι Βουλγαρίας (υπόθεση άρθρου 323 Α Π.Κ.).

* 2009: 8 υποθέσεις, 39 δράστες (18 Έλληνες, 13 υπήκοοι Βουλγαρίας, 4 υπήκοοι Αλβανίας και 4 υπήκοοι Ρουμανίας) και θύματα 7 βρέφη (4 υπήκοοι Βουλγαρίας, 2 υπήκοοι Ρουμανίας και 1 υπήκοος Ελλάδας) και 1 ανήλικο (υπήκοος Ελλάδας).

* 2010: 3 υποθέσεις, 11 δράστες (9 υπήκοοι Βουλγαρίας και 2 υπήκοοι Ελλάδας) και θύματα 3 βρέφη υπήκοοι Βουλγαρίας.

* 2011: 5 υποθέσεις, 35 δράστες (24 υπήκοοι Βουλγαρίας, 7 υπήκοοι Ελλάδας και 4 υπήκοοι Ρουμανίας) και θύματα 6 βρέφη (5 υπήκοοι Βουλγαρίας και 1 υπήκοος Ρουμανίας).

* 2012: 6 υποθέσεις, 22 δράστες (11 υπήκοοι Ελλάδας και 11 υπήκοοι Βουλγαρίας) και θύματα 5 βρέφη (3 υπήκοοι Βουλγαρίας και 2 υπήκοοι Ελλάδας).

* 2013: 3 υποθέσεις, 12 δράστες (8 υπήκοοι Βουλγαρίας και 4 υπήκοοι Ελλάδας) και θύματα 4 βρέφη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου