ΤΟΠΙΚΑ

Διαμέρισμα – χαρτοπαικτική λέσχη στο Βόλο ~ Η παρτίδα ολοκληρώθηκε στο τμήμα

διαμέρισμα-χαρτοπαικτική-λέσχη-στο-745526

Εφοδος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και συλλήψεις οκτώ ατόμων γύρω από την πράσινη τσόχα

Από το τραπέζι του τζόγου και τη συντροφιά του «Θανάση», στο τμήμα την «έβγαλαν» οκτώ άτομα, παραμονές Χριστουγέννων. Ενας 61χρονος και η 57χρονη αδερφή του, οι οποίοι λειτουργούσαν παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στο κέντρο του Βόλου, και άλλα έξι άτομα – παίκτες γύρω από πράσινη τσόχα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Το ισόγειο διαμέρισμα μονοκατοικίας είχε νοικιαστεί από τα δύο αδέρφια. Στα τρία δωμάτιά του, οι χώροι είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα για χαρτοπαιξία και μπαρμπούτι. Στρογγυλά τραπέζια, τσόχες, θήκες για ποτά, τράπουλες, ζάρια. Μέχρι και κυλικείο λειτουργούσε στο διαμέρισμα, από το οποίο οι τζογαδόροι προμηθεύονταν ποτά και σνακ, για την ώρα της χαρτοπαιξίας.

Το διαμέρισμα – χαρτοπαικτική λέσχη, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ημέρα και νύχτα, το διαμέρισμα παρουσίαζε κίνηση. Ατομα κάθε ηλικίας περνούσαν την είσοδο της παράνομης λέσχης. Ο χώρος ήταν προστατευμένος. Συχνά – πυκνά στη διάρκεια της ημέρας ο ιδιοκτήτης έριχνε «ματιές» έξω από το διαμέρισμα για να βλέπει την κίνηση ή οτιδήποτε που θα έπρεπε να …διακόψει την παρτίδα ή να …εξαφανίσει τις τράπουλες. Αν οι ενδιαφερόμενοι να τζογάρουν δεν ήταν πρόσωπα γνώριμα, δεν είχαν πρόσβαση στην παράνομη λέσχη. Μόνο γνωστοί ή φίλοι, τους οποίους συνόδευαν γνωστοί, είχαν «πρόσωπο» για να περάσουν στο εσωτερικό. Η χαρτοπαικτική λέσχη λειτουργούσε με συγκεκριμένο πελατολόγιο.

Προχθές το βράδυ, ένα ακόμη χαρτοπαίγνιο εξελίσσονταν πάνω στην πράσινη τσόχα. Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, και καθώς ήδη τα πρώτα στοιχεία έδειχναν τι συνέβαινε στο νοικιασμένο διαμέρισμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου προχώρησαν σε έφοδο.

Αρχισαν να σκορπούν από τα τραπέζια του τζόγου οι παίκτες. Τραπουλόχαρτα επιχειρήθηκε να εξαφανιστούν, μάρκες να πεταχτούν και τετράδια με στοιχεία να φύγουν…

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά στους δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους με στρογγυλά τραπέζια και μία αποθήκη που φαίνονταν ότι λειτουργούσε για χαρτοπαιξία παλαιότερα.

Στη λίστα των παικτών στο «Θανάση» ήταν και το όνομα της 57χρονης, που διατηρούσε τη χαρτοπαικτική λέσχη, μαζί με τον 61χρονο αδερφό της. Και οι δύο συνελήφθησαν, όπως και οι έξι παίκτες που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα – λέσχη, ηλικίας 57, 73, 65, 84, 76 και 44 ετών.

Από το διαμέρισμα κατασχέθηκαν οι τσόχες, κουτιά με μάρκες, ζάρια, 69 τράπουλες και μπλοκ αναγραφής πόντων των παικτών. Από την κατοχή των οκτώ συλληφθέντων κατασχέθηκε συνολικά χρηματικό ποσό 1.580 ευρώ.

Χθες, οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, κατηγορούμενοι για παράνομα χαρτοπαίγνια, σε βαθμό πλημμελήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου