ΤΟΠΙΚΑ

23χρονος Βολιώτης ανοίγει δρόμους εξαγωγών στην παγκόσμια αγορά eBay

23χρονος-βολιώτης-ανοίγει-δρόμους-εξαγ-747750

Δηλώνει λάτρης της τεχνολογίας και ασχολείται μαζί της από την ηλικία των 13 ετών. Σήμερα ο Παναγιώτης Αναστασιάδης από το Βόλο, σε ηλικία 23 ετών, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελεί τον εμπνευστή μιας νέας υπηρεσίας, του Saleboxie, η οποία έρχεται να προσφέρει στον έμπορο τη δυνατότητα να καταχωρήσει εύκολα τα προϊόντα που έχει στο ηλεκτρονικό του κατάστημα, στην πλατφόρμα του eBay.

Ο 23χρονος Βολιώτης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατέχει ένα πλούσιο βιογραφικό, με τις σημαντικότερες συνεργασίες του να αναφέρονται στην πολύχρονη εμπειρία του στο χώρο του προγραμματισμού Η/Υ και στον τομέα της ανάπτυξης ιστοσελίδων και λογισμικού κλειστού και ανοιχτού κώδικα.

Σε συνέντευξή του στο Fortunegreece.com, ο Παναγιώτης Αναστασιάδης εξηγεί ότι το «λαμπάκι» της ιδέας… άναψε, παρατηρώντας την αγορά. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως προγραμματιστής, δουλεύοντας πάνω σε πληθώρα διαφορετικών projects.

«Μια συχνή περίπτωση», όπως λέει, «ήταν η κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων, κάνοντας χρήση ενός συγκεκριμένου λογισμικού για ηλεκτρονικά καταστήματα. Παρατήρησα, λοιπόν, πως πολλοί χρήστες του συγκεκριμένου λογισμικού χρειάζονταν ένα τρόπο να εξάγουν τα προϊόντα από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα στην παγκόσμια αγορά του eBay. Ήταν κάτι που ζητούσαν πολύ συχνά από την κατασκευάστρια εταιρεία του συγκεκριμένου λογισμικού, χωρίς η τελευταία να εισακούει το αίτημα τους.

Τότε μου ήρθε η ιδέα να καλύψω εγώ αυτή την ανάγκη. Αρχικά σκέφτηκα να γράψω ένα λογισμικό που θα μπορούσε να συνδέσει με το eBay τα καταστήματα που είχαν κατασκευαστεί με την προαναφερθείσα πλατφόρμα. Μετά, όμως, κατάλαβα ότι θα μπορούσα να σχεδιάσω το προϊόν με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εν δυνάμει συμβατό με κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα στον κόσμο. Ετσι οριστικοποιήθηκε το πιο θα ήταν το βασικό και ειδοποιό χαρακτηριστικό του Saleboxie».

Ο 23χρονος εξηγεί ακόμη ότι το Saleboxie έρχεται να καλύψει την ανάγκη ή αλλιώς την επιθυμία ενός εμπόρου να εκχωρήσει τα προϊόντα που πωλεί στο ηλεκτρονικό του κατάστημα στο eBay, χωρίς να ξοδέψει πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα. Με το Saleboxie ο έμπορος δεν χρειάζεται να μπλέξει με τεχνικές λεπτομέρειες ή να αντιγράψει – καταχωρήσει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για κάθε προϊόν χειροκίνητα. Το Saleboxie αναλαμβάνει αυτόματα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Επιπλέον, το Saleboxie δίνει τη δυνατότητα εύκολης διαχείρισης των προϊόντων του εμπόρου στο eBay, όπως επίσης και τη δυνατότητα αυτόματης διαχείρισης του stock κάθε προϊόντος, χωρίς τη μεσολάβηση του εμπόρου.

«Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και για όσο το Saleboxie βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση, δεν υπάρχει κάποιο κόστος, ενώ η λήψη, εγκατάσταση και χρήση του λογισμικού είναι εντελώς δωρεάν. Μετά το πέρας της δοκιμαστικής περιόδου θα υπάρξει δωρεάν και επί πληρωμή έκδοση», ενημέρωσε ο Παναγιώτης Αναστασιάδης.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου