ΤΟΠΙΚΑ

Αστυνομικός «αρχηγός» οργάνωσης

αστυνομικός-αρχηγός-οργάνωσης-748988

Δρούσε στη Μαγνησία διακινώντας ναρκωτικά ~ Ισχυρό σοκ για τη σύλληψη, δεύτερη φορά σε δύο χρόνια, του απόστρατου από τη Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου για παρόμοια υπόθεση

Ο «κοριός» φαίνεται ότι μίλησε και οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με δράση στη διακίνηση ναρκωτικών στη Μαγνησία. Η έφοδος σε τρεις κατοικίες χθες το πρωί στο Βόλο ήταν συντονισμένη από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και Βόλου. Το σοκ ήταν ισχυρό από τα αποτελέσματα της επιχείρησης: ο ένας από τους συλληφθέντες, στον οποίο μάλιστα αποδίδεται αρχηγικός ρόλος στην εγκληματική οργάνωση είναι ο πρώην αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος είχε συλληφθεί για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στις αρχές του 2013.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Από την έφοδο στις κατοικίες κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, όπλα και μεγάλο χρηματικό ποσό. Ερευνες έγινε και στο τοπικό γήπεδο Διμηνίου και στους χώρους των αποδυτηρίων, ωστόσο, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε. Η δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε, είναι σε βαθμό κακουργήματος και πέφτει βαριά πλέον στις πλάτες του απόστρατου αστυνομικού, ο οποίος πριν ένα χρόνο, όταν συνελήφθη υπηρετώντας τότε στο Σώμα, είχε εκτίσει φυλάκιση για κατηγορίες κακουργηματικού περιεχομένου.

Στα χέρια της αστυνομίας και στο φάκελο της δικογραφίας φέρεται να υπάρχει υλικό προς περαιτέρω αξιοποίηση για τη σοβαρή υπόθεση. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην εγκληματική οργάνωση μετέχουν συνολικά έξι άτομα. Οι τρεις συνελήφθησαν χθες. Πρόκειται για τον 46χρονο απόστρατο αστυνομικό, μία 36χρονη αθίγγανη και έναν 57χρονο άεργο. Αναζητούνται ακόμη τρία, άγνωστα, μέχρι στιγμής, μέλη της οργάνωσης.

Η οργάνωση λειτουργούσε με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Στον 46χρονο πρώην αστυνομικός αποδίδεται από την Αστυνομία αρχηγικός ρόλος. Κατηγορείται ότι ήταν το πρόσωπο που κινούσε τα νήματα της ομάδας, καθώς οι πέντε άλλοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχαν περιφερειακό ρόλο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από την Αστυνομία, ο 46χρονος ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, κατηύθυνε τα υπόλοιπα πέντε μέλη που είχαν περιφερειακό ρόλο, σχετικά με τη δράση τους που αφορούσε αγοραπωλησίες και μεταφορές ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο, συνελήφθησαν ο 46χρονος και τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκε διαδοχικά συνολική ποσότητα ηρωίνης, βάρους 42,6 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ακόμη ένας 16χρονος ημεδαπός που δεν ανήκει στην οργάνωση, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των νομότυπων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης, αλλά και από την κατοχή τους κατασχέθηκαν 45,9 γραμμάρια ηρωίνης, 38 ναρκωτικά δισκία, πέντε γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 57.737,95 ευρώ, ένα πιστόλι με κενό γεμιστήρα, ένα δακρυγόνο, ένα κυνηγητικό όπλο (δίκαννο), δύο γκλοπ, ένα στιλέτο, 53 δυναμιτάκια διαφόρων τύπων, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου και έξι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών.

Σχετικά άρθρα:

Συνέλαβαν πάλι τον αστυνομικό που είχε απασχολήσει για ναρκωτικά

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου