ΤΟΠΙΚΑ

Στη μάχη του γκισέ…

στη-μάχη-του-γκισέ-518765

Βούλιαξαν και χθες Τράπεζες, ΕΛΤΑ και Εφορίες στο Βόλο

Στη μάχη για μία θέση στα γκισέ των τραπεζών, των ΕΛΤΑ και της εφορίας για την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων προς το Δημόσιο ή για την παράδοση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν τα τέλη, συνέχισαν και χθες προπαραμονή Πρωτοχρονιάς χιλιάδες Βολιώτες.

Σημειώνεται πως οι Εφορίες στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία σήμερα θα είναι ανοικτές μέχρι τις 12 το μεσημέρι, καθώς η σημερινή μέρα είναι ημιαργία για το Δημόσιο. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Α΄- Β΄ΔΟΥ Βόλου, Χρ. Τσαμπρινό, χθες, άλλοι 800 ιδιοκτήτες Ι.Χ επιβατικών αυτοκινήτων και δικύκλων παρέδωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας, αναβιβάζοντας το συνολικό αριθμό που έχουν κατατεθεί μόνο στη ΔΟΥ Βόλου στις 2.400.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Αφησαν εργασία, προετοιμασίες, αγορές ή άλλες δουλειές περιμένοντας με περίσσια υπομονή τη σειρά τους για να βρεθούν μπροστά στο ταμείο. Τράπεζες και ΕΛΤΑ «βούλιαξαν» από συναλλασσόμενους που ήθελαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους, ώστε να αποφύγουν το «καπέλο» του διπλού από την αξία των τελών προστίμου. Την ίδια ώρα, τα υπουργεία έπαιζαν την… Πυθία, που δεν ξεκαθάρισε εάν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής, με αποτέλεσμα κανείς από τους συναλλασσόμενους να μην εγκαταλείπει τις ατελείωτες ουρές, ενώ οι υπάλληλοι να νιώθουν έντονη δυσφορία από τις συναλλαγές δίχως παύση.

Το χάος και ο συνωστισμός, εκτός από τις τράπεζες, χαρακτήρισε το σκηνικό και χθες στη λειτουργία των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών της Μαγνησίας.

Οι πολίτες έσπευσαν και τη χθεσινή ημέρα, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου και των προθεσμιών, να καταθέσουν πινακίδες, καθώς και να εξοφλήσουν τέλη κυκλοφορίας και λοιπές υποχρεώσεις.

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε, όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως έξω από τα αρμόδια γραφεία για την παράδοση πινακίδων. Φέτος, ο αριθμός των πινακίδων που έχουν κατατεθεί έχει σπάσει ρεκόρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν κατατεθεί στις Δ.Ο.Υ. Βόλου 1.949 πινακίδες κυκλοφορίας και στη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας 2.928 πινακίδες κυκλοφορίας.

Τελευταία ημέρα

Σήμερα (31 Δεκεμβρίου) είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2014, την καταβολή της τελευταίας δόσης φόρου εισοδήματος, των δόσεων του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), καθώς και την κατάθεση πινακίδων ή την έκδοση κλειδάριθμου.

Σημειώνεται ότι οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 και οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις δυο επόμενες εργάσιμες ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου