Βάσω Κυριαζή: Θεατρικό σανίδι… «Η Βουλή»

βάσω-κυριαζή-θεατρικό-σανίδι-η-βου-101443
Δεν ξέρω… εάν και κατά πόσο η Βουλή είναι ο καθρέφτης μας, υπό την έννοια ότι τους εθνοπατέρες τους εκλέγει ο λαός σε κάθε εκλογική διαδικασία, όμως αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω είναι ότι αυτή η Βουλή έχει θέμα… Έχει θέμα και μάλιστα σοβαρό ποιότητας κυρίως και αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα διαδραματίστηκαν την τελευταία εβδομάδα και αναφέρομαι τόσο κατά τη διάρκεια της ψήφισης των μέτρων όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.
Υπήρξαν φορές που δεν κρατήθηκαν καν τα προσχήματα, που ο λόγος μέσα στο Κοινοβούλιο ήταν προσβλητικός και απαξιωτικός για τη νοημοσύνη όλων μας αφενός και αφετέρου για την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε.
Από τον λαϊκισμό των βουλευτών του Καμμένου που σήκωναν μαντίλια και σημαίες για να μας αποδείξουν ότι είναι επαναστάτες, τα κασετοφωνάκια του Παύλου Χαϊκάλη, τα ρολόγια του Άδωνι και της Ζερούλια μέχρι τις απίστευτες για το ύφος τους προειδοποιήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί «εκτελέσεων και λιντσαρίσματος».
Πρόκειται για εκφυλιστικά φαινόμενα που ασφαλώς και δεν περιποιούν τιμή για κανέναν , πολλώ δε μάλλον για όσους εκλέχτηκαν από το λαό και νομίζουν ότι η Βουλή είναι «σανίδι» για να κάνουν τους θεατρινισμούς τους για να ανεβάσουν τις Επιθεωρήσεις τους.
Και μπορεί να μην είναι πλειοψηφία αυτοί που έχουν μπερδέψει τη Βουλή με το γήπεδο, όμως όσοι και εάν είναι κάνουν μεγάλο κακό και πρέπει να απομονωθούν. Ας μην τρέφουν την ψευδαίσθηση ότι επειδή οι πολίτες έχουν προβλήματα, μπορούν να παίξουν στις πλάτες τους τέτοια γελοία παιχνίδια και να υποβαθμίζουν στο κατώτερο σημείο το επίπεδο του διαλόγου.

Και μάλιστα στην πιο κρίσιμη καμπή της χώρας και ενώ εμείς ως πολίτες περιμένουμε να ακούσουμε επιτέλους προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία αντί να βλέπουμε «κοκορομαχίες» και ατέρμονες αντιπαραθέσεις που δεν έχουν στόχο να μας κάνουν σοφότερους αλλά να μας αποπροσανατολίζουν ακόμη περισσότερο.

Ίσως τελικά να είναι και στόχος ορισμένων που ρίχνουν όλο το βάρος σε τέτοιου είδους «παλικαριές» να στρέψουν το βλέμμα μας αλλού, για να μην ασχολούμαστε και να μην εντρυφήσουμε ποτέ και όσο πρέπει στα προβλήματα που προκαλούν οι πολιτικές που συζήτιουνται και ψηφίζονται τελικά.

Όπως και να έχει πάντως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βουλή είναι θλιβερή. Είναι αποκαρδιωτική και δεν αφορά μόνο στα παραπάνω αλλά και στην παντελή αδιαφορία των περισσοτέρων να συμβάλουν με τις προτάσεις τους μέσα στο Κοινοβούλιο. Προχθές Κυριακή και ενώ αναμένονταν η κρίσιμη ψηφοφορία για τον πιο υποτίθεται σημαντικό προϋπολογισμό της χώρας, οι μισοί και πλέον βουλευτές παρακολουθούσαν στο κυλικείο της Βουλής τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού- ΑΕΚ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό… Δεν ξέρω εάν ευχηθούμε να είναι η τελευταία εάν θα πιάσει τόπο η ευχή. Σίγουρο πάντως είναι ότι με τέτοιους εκπροσώπους και λίγα… μας κάνουν οι δανειστές… Έχουν καταλάβει ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους… κατώτερους των περιστάσεων… γι’ αυτό και επιβάλλουν αυτά που θέλουν. Ξέρουν εκ των προτέρων ότι κανείς Άδωνις και κανείς Παναγούλης δεν πρόκειται να τους εμποδίσει. Γιατί τον «τσαμπουκά τους» τον έχουν μόνο για εσωτερική κατανάλωση… Τζάμπα μάγκες δηλαδή…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου