Βάσω Κυριαζή: Περιμένοντας… την ψηφοφορία

βάσω-κυριαζή-περιμένοντας-την-ψηφο-106829
Περιμένοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή για το τρίτο μνημόνιο, είχα την ευκαιρία -ελέω επαγγέλματος- να ακούσω τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών εν όψει της ψήφισης των μέτρων.
Το σκηνικό αναμενόμενο. Οι πολιτικοί αρχηγοί της τριτοκομματικής κυβέρνησης υπερθεμάτισαν για την αναγκαιότητα επιβολής των νέων μέτρων επικαλούμενοι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τη σωτηρία της χώρας και υποσχόμενοι ότι κάποια στιγμή… θα έρθει και η λύση του προβλήματος και η ανάπτυξη.
Την ίδια ώρα όμως παραδέχονται ότι τα μέτρα είναι πολύ σκληρά, ότι η κοινωνία πλήττεται.
Και αυτό είναι το οξύμωρο, όπως και τα λόγια συμπάθειας και συμπόνοιας που «εισπράξαμε» κατά κόρον τις τελευταίες μέρες, που μοιάζουν όπως το «παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του…».
Και αμέσως εξάγεται το συμπέρασμα ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η προγραμματική συμφωνία έδωσε τη θέση της στην πιστή και ταχύτερη εφαρμογή του μνημονίου, αυτής της καταστροφικής συνταγής που έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.
Γι’ αυτό και κανείς δεν απάντησε γιατί προχωρά σε νέες περικοπές σε μισθούς και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για το αντίθετο.
Γι’ αυτό και ξεχάστηκαν τελείως οι δεσμεύσεις για αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλόμισθους συνταξιούχους και αντί αυτών έχουμε νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, σε νέες μειώσεις στα προνοιακά επιδόματα κ.α.
Καταπνίγουν οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης και βάζουν λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πάνω στις οποίες βασίζεται η ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος και ο κοινωνικός ιστός. Οδηγούν δε άμεσα όχι μόνο στην εξάλειψη της μεσαίας τάξης, αλλά και στη χρεοκοπία χιλιάδων οικογενειών.
Ήδη τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα είναι ορατά. Μείωση του χρήματος που κυκλοφορεί, αύξηση της ανεργίας, κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων. Παρόλα αυτά όμως οι ίδιοι ειδήμονες επιμένουν στη συνταγή, που τους ευνοεί και η οποία θα είναι αναμφίβολα η οριστική ταφόπετρα της οικονομίας.
Και εμείς οι εργαζόμενοι από σήμερα θα βλέπουμε να χαραμίζονται οι κόποι της δουλειάς μας μιας ζωής εξαιτίας όλων αυτών που επιτηδείως εμφανίζονται δήθεν ως οι προασπιστές του δημόσιου συμφέροντος, καλύπτοντας επιμελώς τους πραγματικούς αίτιους της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.
Δυστυχώς χθες οι πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν κατάφεραν να σταθμίσουν σωστά την κατάσταση. Επιμένουν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν δεν είναι λανθασμένες. Σε πλήρη αντίθεση βέβαια με ό,τι πιστεύει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που αγωνίζεται και μάχεται αντιδρώντας, βλέποντας ότι οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλους μας, μετά την εφαρμογή και του τρίτου μνημονίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου