Βάσω Κυριαζή: «Με χρυσά… κουτάλια»

βάσω-κυριαζή-με-χρυσά-κουτάλια-133354

Ευτυχώς που κατά τον κ. Ι. Στουρνάρα τώρα που θα έρθει η δόση… θα «φάμε -ως λαός- με χρυσά κουτάλια»… διότι διαφορετικά θα πεινούσαμε. Και τα λέει αυτά ο Υπουργός Οικονομικών και ενώ όλοι πλέον γνωρίζουν ότι από τα 31,5 δισ. ευρώ φράγκο… δεν θα έρθει στα κρατικά ταμεία, αφού όλα προορίζονται για την πληρωμή των τόκων από τα δάνεια.

Μάλλον το παραβλέπει σκοπίμως ο κ. Στουρνάρας ότι και τώρα πεινάει ο κόσμος… διότι τότε δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει ούτε φυσικά να υπεραμυνθεί των πιο σκληρών μέτρων που έρχονται μετά το πέρας μίας κολασμένης διετίας.

Γι’ αυτό και ο ξεσηκωμός του κόσμου είναι διπλά δικαιολογημένος μετά τα συμφωνηθέντα από τους τρεις της συγκυβέρνησης που έδωσαν το πράσινο φως σε μέτρα 13,5 δισ. και όχι 11,6 δισ.! Διότι όχι απλά αδιαφορούν για τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται, αλλά προσπαθούν να διασκεδάσουν… την εξαθλίωση που έχουν προκαλέσει στον ελληνικό λαό.

Για να μην πεινάσουμε… λοιπόν σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, θα πρέπει να αποδεχτούμε τις περικοπές τα 6,7 δισ. ευρώ που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, την κατάργηση δώρων για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και τη νέου τύπου εφεδρεία και τις απολύσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Επίσης θα πρέπει να νιώθουμε τυχεροί για τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς, με τον ανώτατο συντελεστή να χαμηλώνει στο 35%, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με 35% από το πρώτο ευρώ για τις μειώσεις σε συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ συνολικά, μαζί με τις επικουρικές αλλά και για το γεγονός ότι το ΕΚΑΣ προβλέπεται να κοπεί για όσους είναι κάτω από 64 (και όχι 65) έτη.

Σήμερα όλα τα παραπάνω αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, αφού ο στόχος τους είναι μέχρι και την επόμενη εβδομάδα τα νέα μέτρα να είναι νόμος του κράτους. Έχουν βάλει πλώρη… να τα ψηφίσουν και σε αυτό δεν πρόκειται να τους σταματήσει κανείς. Εκτός και εάν οι πολίτες πράγματι ξεσηκωθούν και με τον τρόπο τους διαμηνύσουν προς τους αρμοδίους να χαράσσουν και να εφαρμόζουν αυτή την πολιτική ότι δεν υπάρχει περιθώριο άλλης ανοχής. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε κάθε μέρα υπό το κράτος του φόβου και της τρομοκρατίας ότι «θα χρεοκοπήσουμε ή ότι θα πεινάσουμε» όταν ήδη ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού υφίσταται όλες τις συνέπειες αυτών των μέτρων και ήδη πεινάει και έχει χρεοκοπήσει.
Διότι μπορεί ο κ. Στουρνάρας… από τα έδρανα της Βουλής να εκτοξεύει τέτοιες κινδυνολογίες κάνοντας εκτιμήσεις «ελαφρά τη καρδία», θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει ότι απευθύνεται στο λαό… διότι αυτόν αφορούν οι πολιτικές που εφαρμόζει και αυτός και όλοι όσοι συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση.
.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου