Βάσω Κυριαζή: Και δεν ωχριά κανείς…

βάσω-κυριαζή-και-δεν-ωχριά-κανείς-135377

Οσο λογικός και ψύχραιμος να είναι κανείς δεν μπορεί παρά να ξεσηκωθεί, ακούγοντας τον ανεκδιήγητο πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη να τάσσεται υπέρ των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες.

Σε τοποθέτησή του αναφορικά με την απαίτηση της Τρόικας για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών ο κ. Βορίδης είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών προς τις τράπεζες.

Αυτό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, που αντιτίθενται στο θέμα. Στα λόγια βέβαια προς το παρόν, διότι σε δύο μήνες εκπνέει η προθεσμία από την ισχύ του προηγούμενου νόμου και εάν δεν αναληφθούν τώρα πρωτοβουλίες, χιλιάδες νοικοκυριά από τη νέα χρονιά θα ξεσπιτωθούν στην κυριολεξία.

«Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα, δεν ξέρω ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά, να το πω διαφορετικά, είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει εκεί μια διαδικασία αποπληρωμής οφειλών, επομένως πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε κάποιου είδους ρυθμό… Τώρα αν θα το κάνουμε σε ένα χρόνο, ή θα το κάνουμε σε έξι μήνες, θα το κάνουμε σε 18 μήνες, αλλά κάποια ώρα πρέπει να γίνει» επεσήμανε με ύφος μάλιστα χιλίων καρδιναλίων ο κ. Βορίδης, που ουσιαστικά πρότεινε να γίνει εκτέλεση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, έδωσε σκληρή απάντηση προς τον πρώην υπουργό Υποδομών, υπογραμμίζοντας: «Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι να διακατέχεται από οικονομικό πατριωτισμό» και είμαι σίγουρη ότι αυτή η δήλωση εκφράζει όλους όσους άκουσαν ή θα διαβάσουν την πρόταση του κ. Βορίδη.

Δεν ξέρω εάν την έκανε για να εντυπωσιάσει ή εάν πράγματι αυτό πιστεύει -εάν και για το δεύτερο είμαι περισσότερο σίγουρη- είναι πάντως γεγονός ότι τέτοιες απόψεις είναι πράγματι επικίνδυνες την περίοδο που διανύουμε. Αφενός διότι αποδεικνύεται ότι οι εκπρόσωποί μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο επιμένουν να ζούνε στο δικό τους κόσμο και να αγνοούν τις επιπτώσεις που έχουν στους πολίτες οι πολιτικές που ψηφίζουν και αφετέρου διότι ενδεχομένως αυτή η πρόταση… να ισχύσει και ο κ. Βορίδης να είναι ακόμη ένας «λαγός» των επιδιώξεων της τρόικας, που σύμφωνα με πληροφορίες ακροθιγώς μεν αλλά έχει θέσει θέμα για την κατάργηση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και για τις υπέρογκες υποχρεώσεις των δανειοληπτών στις τράπεζες.

Επιπλέον όμως αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι μέχρι αυτή την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές… κανένας από την κυβέρνηση δεν είχε ανακαλέσει στην τάξη τον κ. Βορίδη. Και αυτό στους χαλεπούς και πονηρούς καιρούς που ζούμε μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να εκληφθεί. Ειδικά όταν οι κυβερνώντες ακόμη επιχαίρουν… για την αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη και τις αγάπες της κ. Μέρκελ. Και δεν ωχριά κανείς…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου