Βάσω Κυριαζή: Το πάρτι των προνομίων…

βάσω-κυριαζή-το-πάρτι-των-προνομίων-140672

Το πάρτι σπατάλης καλά κρατεί στο δημόσιο. Στοιχεία που δημοσίευσε χθες το Newsit είναι αποκαλυπτικά πως ακόμη εν καιρώ κρίσης… πληρώνουμε οι Έλληνες τα προνόμια πρώην πρωθυπουργών ακόμη και ολίγων μηνών αλλά και των συνεργατών τους.

Την ώρα λοιπόν που πετσοκόβονται διαρκώς μισθοί και συντάξεις, την ώρα που ανεργία καλπάζει, την ώρα που οι νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα αναζητώντας την τύχη τους στο εξωτερικό, την ώρα που ο ελληνικός λαός βυθίζεται στην αναξιοπρέπεια με ευθύνη των πολιτικών που τόσα χρόνια κυβερνούσαν, την ίδια ώρα κάποιοι εξακολουθούν να διατηρούν τα προνόμια που απέκτησαν επειδή έκατσαν σε μία κυβερνητική καρέκλα.
Το Newsit αποκαλύπτει κρατικά έγγραφα των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2012 για τους 2 οδηγούς που έχει στη διάθεσή του ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πάνος Πικραμμένος και με τα οποία η υπηρεσία που ανήκουν οι οδηγοί ζητά χρήματα για τις υπερωρίες τους.
Κάθε οδηγός πληρώνεται υπερωριακά κάθε μήνα 20 επιπλέον ώρες για ημερήσια απασχόληση, 16 ώρες για νυχτερινή απασχόληση και 16 ώρες για απασχόληση κατά τις Κυριακές και τις αργίες, κάθε μήνα και με τον Αύγουστο παρακαλώ είναι μήνας διακοπών.
Εργαζόμενοι από το τμήμα κίνησης τη Διεύθυνσης Κρατικών Αυτοκινήτων είπαν στο Newsit πως "δεν είναι παράλογες οι υπερωρίες των οδηγών αφού τους έχουν 24 ώρες το 24ωρο. Το παράλογο είναι που το ελληνικό κράτος, ενώ θέλει να περικόψει τις σπατάλες του δημοσίου, εξακολουθεί να διαθέτει οδηγούς σε ανθρώπους που ίσως δεν τους χρειάζονται καν, μόνο και μόνο επειδή έγιναν πρωθυπουργοί για 15 μέρες ή έναν μήνα".
Με κάθε σεβασμό στα πρόσωπα όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί (υπηρεσιακοί οι περισσότεροι) και στη μνήμη όσων δεν βρίσκονται πια στη ζωή αλλά οι συγγενείς τους απολαμβάνουν τα προνόμιά τους, τίθεται ένα αμείλικτο ερώτημα.
Στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της Ελλάδας δε θα έπρεπε να συμμετέχουν όλοι;

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι οι βασικές ευθύνες φυσικά βαρύνουν εκείνους που κάθε φορά έχουν την τύχη του έθνους στα χέρια τους και ενώ τάζουν πως θα περιορίσουν το σπάταλο δημόσιο κράτος δεν βάζουν μαχαίρι στα προνόμια των… πρώην. Και όχι μόνο αυτό αφού υπάρχουν ακόμη πρώην υπουργοί αλλά και πρώην βουλευτές που έχουν στη διάθεσή τους οδηγούς, αστυνομικούς αλλά και άλλα προνόμια επειδή «υπηρέτησαν» την πατρίδα.

Και μπορεί μέχρι πρότινος όλα αυτά να μην ενοχλούσαν τόσο γιατί ενδεχομένως δεν τα ξέραμε ή δεν τα είχαμε ψάξει, τώρα όμως που ο λαός οδηγείται στην εξαθλίωση και που κάθε μέρα κόβονται μισθοί και συντάξεις, επιβάλλονται διαρκώς νέοι φόροι και είμαστε όλοι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δεν είναι απλά πολυτέλεια αλλά απαράδεκτο να συνεχίζονται αυτά τα προνόμια. Και ας μην έχουν την αίσθηση… οι «προνομιούχοι» ότι θα μας κάνουν και καμία χάρη. Επιβάλλεται να απαρνηθούν πλέον αυτά τα προνόμια. Για να μπορούν να ομιλούν… και να έχουν δικαίωμα να απευθύνονται στο λαό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου