Βάσω Κυριαζή: Επιλεκτικές παρεμβάσεις

βάσω-κυριαζή-επιλεκτικές-παρεμβάσει-239236
Εχουν τώρα τόσες ημέρες στην κυβέρνηση των τριών που ψάχνουν να βρούνε τρόπο για να αποφύγουν τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.Μεταφορικά και κυριολεκτικά έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν και να παρουσιάσουν στην τρόικα, που επιστρέφει στην Αθήνα στις 24 του μηνός, λίστα με ισοδύναμα μέτρα, ικανά να μηδενίσουν ή έστω να περιορίσουν τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Πρόκειται για μέτρο που έχει μεν ψηφιστεί στο πλαίσιο του «Μνημονίου 2», αλλά η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει σε μια προσπάθεια να τηρήσει την αρχική της δέσμευση για μη περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Χθες μάλιστα ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα μέσα από τις περικοπές δημόσιων δαπανών και ότι στην επόμενη σύσκεψη κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ο κ. Σταϊκούρας θα τους τα παρουσιάσει.

Στην κυβέρνηση θέλουν να προφυλάξουν τα εισοδήματα κυρίως των ένστολων και θα γίνει προσπάθεια να διαχωριστούν τα επιδόματα που λαμβάνουν οι λεγόμενοι «μάχιμοι αστυνομικοί», θα διαχωριστούν δηλαδή σε εκείνους που υπηρετούν στα αστυνομικά τμήματα και τις ομάδες «ΔΙΑΣ» και σε εκείνους που βρίσκονται στα γραφεία.

Και μέχρι εδώ καλά και είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερθεματίσουμε υπέρ περικοπών ειδικά σε μάχιμους εργαζόμενους που δεν λαμβάνουν δα και τους υψηλότατους μισθούς.

Είναι ωστόσο ηλίου φαεινότερο ότι και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες λειτουργούν και αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τους διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Υπάρχουν δηλαδή ορισμένες κοινωνικές ομάδες που ναι μεν έχουν θιγεί, όμως σε σχέση με άλλες και μάλιστα στον ίδιο το δημόσιο τομέα, όπου υπάρχουν κλάδοι όπως εκπαιδευτικοί, δημοτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ που είδαν πράγματι τους μισθούς τους να εξανεμίζονται.

Το να αποφασίζονται μέτρα με δύο μέτρα και δύο σταθμά στον ίδιο μάλιστα τομέα εάν μη τι άλλο συντηρεί μία στρέβλωση που μέχρι σήμερα λέγαμε ότι αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την βελτίωση του Δημοσίου. Σήμερα όμως διεφάνη ότι δημιουργεί και υπαλλήλους δύο και τριών ταχυτήτων.

Για να μην πούμε φυσικά για τον ταλαίπωρο ιδιωτικό τομέα. Εκεί κανείς δεν ενδιαφέρεται για τίποτα. Οι κυβερνώντες απλά μοιράζουν από εδώ και από εκεί δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές όμως προφανώς εννοούν μόνο το δημόσιο, διότι στον ιδιωτικό τομέα το χάος που επικρατεί πλέον είναι απερίγραπτο και κανείς δεν ασχολείται.

Κανείς δεν έχει την τόλμη να αποσύρει εδώ και τώρα όλα τα αντεργατικά νομοθετικά τερατουργήματα που έχουν ρίξει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στον «Καιάδα», με τους μισούς να είναι εν δυνάμει άνεργοι, τους άλλους μισούς να ταλαιπωρούνται από διάφορες μορφές απασχόλησης που απαξιώνουν την ίδια την αξιοπρέπεια και τους υπόλοιπους να πληρώνονται μισό μεροκάματο… φοβούμενοι να μην χάσουν έστω αυτή την υποτυπώδη δουλειά που έχουν.

Για αυτούς… υπάρχει κάποιος να αγωνιά πραγματικά σε αυτή την κυβέρνηση;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου