Βάσω Κυριαζή: Αλήθεια ή μπλόφα;

βάσω-κυριαζή-αλήθεια-ή-μπλόφα-380625

Τις ώρες που γράφονταν αυτές οι γραμμές η χώρα βίωνε ακόμη ένα θρίλερ. Πραγματικό ή προσχηματικό, όπως και να το δει κανείς, ως θρίλερ το βιώνουμε. Τα τελεσίγραφα δίνουν και παίρνουν όπως και οι απειλές.

Προειδοποιητικές βολές και εμείς καταμεσής στο πέλαγος με βάρκα την ελπίδα. Όποιος υποστηρίξει ότι ξέρει τι πρόκειται να συμβεί λέει ψέματα. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια της κινδυνολογίας και αν μη τι άλλο αποδεικνύεται ότι περπατάμε σε «τεντωμένο σχοινί». Τεχνητά ή όχι τα διλήμματα υφίστανται από τη στιγμή που από τον πρωθυπουργό μέχρι και τους πολιτικούς αρχηγούς, βρίσκονται όλοι στη «μέγγενη» των κρισιμότερων ενδεχομένως αποφάσεων που καλούνται να πάρουν.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Η τρόικα επιμένει στην τακτική του ’’τα θέλω όλα’’ στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση απαιτώντας εδώ και τώρα και τα νέα μέτρα και τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών

Ο κ. Παπαδήμος μοιάζει εγκλωβισμένος, γι’ αυτό και όσο δεν κλείνει συμφωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τροφοδοτεί σενάρια για ηρωική έξοδο – παραίτηση του πρωθυπουργού.

Από κοντά και οι Ευρωπαίοι που αναβάλλουν το Eurogroup της Δευτέρας για την Ελλάδα, καθιστώντας επίσης σαφές ότι έτσι απομακρύνεται χρονικά τόσο η συμφωνία για το κούρεμα του χρέους όσο και το νέο δάνειο διάσωσης της χώρας μας ενώσω ο χρόνος πιέζει αμείλικτα, πλησιάζοντας προς τον Μάρτιο με ότι αυτό συνεπάγεται για την απειλή ελληνικής στάσης πληρωμών.

Το τι είναι ’’αλήθεια ή μπλόφα’’ θα αποδειχθεί εντός των επόμενων 24ώρων, αφού τα εργασιακά, τα μισθολογικά, οι επικουρικές και επανακεφαλοποίηση των τραπεζών είναι το πεδίο πάνω στο οποίο γίνεται το σκληρό παζάρι.

Και όλα αυτά για τρεις υπογραφές… των κυβερνητικών εταίρων οι οποίοι θα δίνουν την συγκατάθεσή τους για όλα τα σκληρά μέτρα που θα ψηφισθούν για να κλειδώσει το PSI και κατ’ επέκτασιν η δανειακή σύμβαση.

Τρεις υπογραφές όμως με ειδικό βάρος… για τα επόμενα είκοσι τουλάχιστον χρόνια, αφού θα σηματοδοτούν μέτρα που όμοιά τους δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ όχι μόνο στη χώρα μας αλλά πουθενά. Σε όλα οι αρχηγοί καλούνται να πουν το “ναι” και να δεσμευτούν. Η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει τους αντίστοιχους νόμους.

Τουλάχιστον έχουμε την πρωτοπορία. Ούτως ή άλλως σαν πειραματόζωα μάς μεταχειρίζονται και αυτό είναι γνωστό. Είναι σαν το παράδειγμα που μεταχειρίστηκε προχθές ο κ.κ. Ιερώνυμος, λέγοντας: «Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο» εκτός και εάν προτιμάτε ότι «η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απέθανε…». Το αποτέλεσμα είτε στη μία είτε στην άλλη εκδοχή είναι το ίδιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου