«Σκοτώνουν» την ελπίδα

σκοτώνουν-την-ελπίδα-415463

Στον χειρότερο εφιάλτη των Ελλήνων εξελίσσεται η ανεργία, η οποία έσπασε όλα τα ρεκόρ, τον τελευταίο χρόνο.

Η βαθιά ύφεση της Ελληνικής οικονομίας, που προήλθε από την άγρια αφαίμαξη εισοδημάτων, τη μείωση της ζήτησης, αλλά και το απίστευτο γραφειοκρατικό αλαλούμ, με μια κυβέρνηση που αλλάζει νόμους κατά ριπάς και βάζει απίστευτα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, έχει τις τραγικές συνέπειες που βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά μας.

Αυτό αποτυπώνει και η νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

Χθες που δόθηκαν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, καταγράφεται ότι το 63% των Ελλήνων εκφράζουν την ανησυχία τους ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους .

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ισπανία (72%), ενώ υψηλό ποσοστό παρατηρείται και στη Λιθουανία (61%). Στους «27» το 35% των πολιτών, που έχουν σήμερα δουλειά, εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να βρεθούν χωρίς απασχόληση τους επόμενους μήνες.

Ενδεικτικό της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην αγορά και των περιορισμένων δυνατοτήτων που παρουσιάζονται για την ανάληψη ιδιωτικών πρωτοβουλιών είναι ότι, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 76% των Ελλήνων και το 70% των πολιτών στην ΕΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο να «ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αν χάσουν τη δουλειά τους».

Παράλληλα, το 71% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι «οι συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες για να ενισχύσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ το 65% των συμπολιτών μας και το 34% των υπολοίπων Ευρωπαίων εκτιμούν ότι στη χώρα τους «πολλοί άνθρωποι βγαίνουν πολύ νωρίς στη σύνταξη».

Εξάλλου, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 54% των Ελλήνων και το 52% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει θετική επίδραση στην πολιτική απασχόλησης στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στη βοήθεια που δίνεται σε άτομα να βρουν δουλειά.

Τέλος, το 49% των Ελλήνων και το 51% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει θετική επίδραση στην κοινωνική πολιτική στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μετά από όλα τα παραπάνω είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί πανηγυρίζουν όσοι πανηγυρίζουν που χθες οι δανειστές μας… άναψαν το πράσινο φώς για να εγκριθεί η έκτη δόση. Λες και δεν ξέρουν εκ των προτέρων ότι τα δύσκολα συνεχίζονται όσο παραμένει το χρέος, τα ελλείμματα και όσο η χώρα παραμένει σιδηροδέσμια της τρόικας και των μνημονίων. Λες και δεν έχουν ήδη συμφωνήσει για την επόμενη έβδομη, όγδοη , ένατη δόση…Λες και τελικά εξαρχής ήταν αποφασισμένοι να μας εξοντώσουν. Σκοτώνοντας πάνω και πρώτα από όλα την ελπίδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου