Πού να βγάλεις άκρη…

πού-να-βγάλεις-άκρη-449468

Σε κομματικό ακροατήριο απευθυνόταν ο πρωθυπουργός, δικαίωμά του να παρουσιάζει την ελληνική πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται ή όπως θα ήθελε να είναι. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι η στάση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Χειροκροτούσαν γιατί ικανοποιήθηκαν από το περιεχόμενο της ομιλίας και πράγματι νιώθουν ότι η πολιτική που υλοποιείται θα είναι σωτήρια για τη χώρα ή επειδή αρέσκονται να φτιάχνονται με το να επιτίθενται στη Ν.Δ; Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να τους καταλάβω.

Νομίζω ότι αυτοεγκλωβισμένοι και οι ίδιοι σε μία πολιτική που τους έχει κάνει «ανεπιθύμητους» στους πολίτες, που δυσκολεύει σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τις καθημερινές συναναστροφές τους, από τη στιγμή που σοβαρά δεν έχουν αποφασίσει να θέσουν θέμα αλλαγής πολιτικής, το μόνο που έχουν πλέον ως εναλλακτική λύση είναι να πελαγοδρομούν μεταξύ «επαναστατικότητας» και «υποχωρητικότητας» που υπαγορεύεται κυρίως από το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και της πολιτικής επιβίωσης.

Όλα τα παραπάνω φυσικά αποτελούν «οικογενειακή υπόθεση» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την υπόλοιπη κοινωνία, που εάν μη τι άλλο έχει κάθε δικαίωμα να παραμένει ανήσυχη ως και φοβισμένη αφού δεν είναι η πρώτη φορά που δεν γνωρίζει επακριβώς τι σημαίνει η νέα συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής. Έχουν άλλωστε προηγηθεί και άλλες παρόμοιες συμφωνίες που άναψαν στην πορεία φωτιές και τελικά μας οδήγησαν σούμπιτους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ότι η Ν.Δ έχει σαφείς ευθύνες για την οικονομική κατάσταση που κληρονόμησε στη χώρα αυτό είναι γνωστό. Το έχουμε κατανοήσει ως πολίτες, έχει κριθεί από την ιστορία και η Ν.Δ πλήρωσε τις επιλογές της χάνοντας τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, με «σκορ» που άγγιζε τα όρια της πολιτικής συντριβής. Το να επανέρχεται ξανά ο πρωθυπουργός απευθύνοντας τις ίδιες γνωστές κατηγορίες, όταν μάλιστα έχουν μεσολαβήσει δύο χρόνια με νέα κυβέρνηση, εάν μη τι άλλο αυτό εκτός από πολιτική υπερβολή αποτελεί και επικοινωνιακό ολίσθημα, καθώς οι πολίτες δεν τρώνε πλέον κουτόχορτο για να αρκούνται στις κορώνες περί υπονομευτών… της χώρας και άλλα τέτοια τσιτάτα που υιοθέτησε χθες και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ευτυχώς όμως τον αποδοκίμασε με τον τρόπο του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Παπανδρέου ήταν εξαιρετικά οξύς στην κριτική του προς τη Ν.Δ, χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα υψηλούς τόνους, γεγονός που προκαλεί συνειρμούς αλλά και νέα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο με τη σπατάλη της «γαλάζιας» διακυβέρνησης και το διπλασιασμό του χρέους με τα αλόγιστα δάνεια που λάμβανε και μάλιστα την εγκάλεσε διότι δεν υπέγραψε μνημόνιο νωρίτερα και άφησε το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή εμείς οι πολίτες χρωστάμε και χάρη στη σημερινή κυβέρνηση που μας οδήγησε στην τρόικα, κατά τον πρωθυπουργό πάντα και τη συλλογιστική του. Άντε μετά να βγάλεις άκρη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου