Θέλοντας και μη Πρέπει

θέλοντας-και-μη-πρέπει-450704

Ολα τα είχε η χθεσινή μέρα. Εξάψαλμο από τον Στρος Καν που υπερέβη στα εσκαμμένα και ούτε λίγο ούτε πολύ μας διαβεβαίωσε ότι εάν δεν υπήρχε το ΔΝΤ να μας σώσει θα είμαστε βυθιστεί ακόμη περισσότερο στα σ… Χοντρά λόγια σε μία δύσκολη ομολογουμένως συγκυρία για την Ελλάδα και ενώ όλοι περιμένουν από μέρα σε μέρα τι θα μας ξημερώσει.

Κατά τα άλλα η μισή κυβέρνηση παρέλασε χθες το βράδυ από το MEGA για να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή για τα ζητήματα της επικαιρότητας και να «διορθώσει» τους δημοσιογράφους, προφανώς γιατί τα σχόλια που έγιναν δεν ικανοποίησαν το κυβερνητικό επιτελείο.

Ο Γιάννης Ραγκούσης βέβαια είχε ξεκινήσει από τα πρωινά πάνελ, κάθε είδους ακόμη και τα ψυχαγωγικά, για να μας πείσει ότι η κυβέρνηση δεν υποχώρησε σε τίποτα στο θέμα των μεταναστών, ακολούθησε η Άννα Νταλάρα στο ίδιο επίσης μοτίβο, ο Γ. Πεταλωτής για να επισημάνει ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη στην Ευρώπη για την οικονομία και ο Φιλ. Σαχινίδης για να «υποβαθμίσει τα όσα ξέβρασε ο Στρος Καν, εκθέτοντας εκτός από τον εαυτό του και την Ελληνική Κυβέρνηση για τις παρασκηνιακές συνομιλίες που είχε πολύ πριν από την προσφυγή μας στο ΔΝΤ.

Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί αργά το μεσημέρι η ανταρσία της Βάσως και ενός ακόμη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που έκαναν κόντρα ρελάνς στον αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Σηφουνάκη, αλλά και η παρέμβαση ενός τρίτου βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος του Ντίνου Βρεττού που ζητάει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αφού το έκανε πρώτα η Υπουργός Λούκα Κατσέλη, γιατί να μην το κάνει και ο ίδιος; Το ψήφισε φυσικά τον περασμένο Μάιο, φαίνεται όμως ότι η πίεση που τρώει πλέον από τους ψηφοφόρους του είναι τόσο μεγάλη που αποφάσισε χθες να «αποτινάξει» από πάνω του το ζυγό του ΔΝΤ και να τοποθετηθεί επί του θέματος. Λίγο αργά φυσικά αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, όπως θα έλεγε και ο λαός.

Χθες πάντως το βράδυ επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι ως λαός δεν έχουμε να περιμένουμε πλέον πολλά που θα καλυτερεύσουν τη ζωή μας. Τέσσερις στους πέντε Έλληνες δηλώνουν πως αισθάνονται δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους στην παρούσα φάση, την ώρα όμως που το 71% εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές σύμφωνα με το «βαρόμετρο» της Public Issue. Παράλληλα επτά στους δέκα δηλώνουν πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Ν.Δ. μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας.

Άντε μετά από όλα αυτά να ατενίζεις με αισιοδοξία το αύριο. Γίνεται; Θέλοντας και μη όμως πρέπει.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου