Ολα βαίνουν καλώς ανάλογα ποιος το λέει

ολα-βαίνουν-καλώς-ανάλογα-ποιος-το-λέε-734861

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές, το δεδομένο ότι η ανεργία κρατά ακόμη γερά συνιστά παράμετρο, η οποία χρήζει προσοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο ή υπάρχει αλλαγή της τάσης

Οι πολιτικοί έχουν τη δυνατότητα να βαφτίζουν το μαύρο άσπρο. Πολύ πιο προικισμένη από όλες όμως είναι η σημερινή Κυβέρνηση, που όχι μόνο έχει φτιάξει το δικό της αφήγημα και βιώνει τη δική της εικονική πραγματικότητα, απαιτεί από τους πολίτες να συμμεριστούν και αυτά που λέει.

Ετσι επιμένει να υποστηρίζει ότι η οικονομία πέρασε τον κάβο και ότι όλα από εδώ και πέρα θα είναι καλώς καμωμένα. Μόνη της τα λέει, μόνη της τα ακούει… θα μπορούσε να πει κανείς, αν το θέμα δεν αφορούσε σε όλους. Αν δεν βλέπαμε πως η Κυβέρνηση επιμένει να κλείνει τα αυτιά σ’ όσους συνιστούν τουλάχιστον ψυχραιμία και ζητούν να μην πετούν στα σύννεφα.

Οταν βέβαια το λέει ο κ. Ιωάν. Στουρνάρας, βγαίνουν υπουργοί και πρωθυπουργός και τον καταχεριάζουν. Οταν τα λένε δικά τους παιδιά κάνουν ότι δεν ακούνε. Και όμως και οι μεν και οι δε τα ίδια λένε. Οτι χρειάζεται προσοχή και ότι αν δεν συνεχιστεί μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πάνε στον βρόντο.

«Η οικονομική πολιτική θα πρέπει να είναι σοβαρή και υπεύθυνη» σημείωσε, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα θα είναι στο «στόχαστρο» των αγορών, παρακολουθώντας κάθε κίνηση με «καχυποψία», πριν από δύο μήνες ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ο κ. Φίλιππος Κουτεντάκης, δικό τους παιδί και κανείς δεν τον μάλωσε, διότι έλεγε την αλήθεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές, το δεδομένο ότι η ανεργία κρατά γερά συνιστά παράμετρο, η οποία χρήζει προσοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο ή υπάρχει αλλαγή της τάσης.

Οσο για τις συντάξεις και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί «παγώματος» των μειώσεων, που επιχείρησε να «καλλιεργήσει» με προφανή πολιτική σκοπιμότητα η Κυβέρνηση, το Γραφείο Προϋπολογισμού βάζει «φρένο» στην «εκλογική παροχολογία». Ο κ. Κουτεντάκης κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από ένα ζήτημα ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας. Απέφυγε να πάρει θέση, επαναλαμβάνοντας ότι οι πρώτοι μήνες μετά το πρόγραμμα θα είναι πολύ κρίσιμοι (σ.σ. στα σενάρια που αναμένεται να ξεδιπλωθούν το φθινόπωρο περιλαμβάνεται, σύμφωνα όσα έχουν γίνει γνωστά μέσω πληροφοριών, ακόμη και η μερική εφαρμογή του μέτρου). Πρόσθεσε όμως ότι προβλέπεται στη συμφωνία και «την εφαρμογή της περικοπής την αντιμετωπίζουμε ως ένα μέτρο το οποίο έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί κανονικά».

Με λίγα λόγια δεν είπε κάτι διαφορετικό, απ’ ό,τι έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Παν. Λιαργκόβας ή από ό,τι λέει ο κ. Στουρνάρας και άλλοι αρμόδιοι περί την οικονομία. Για αυτό αναρωτιέται κανείς, αυτή η κυβέρνηση τελικά πολιτεύεται ανάλογα με το ποιος μιλά;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου