Η χώρα να μάθει από τα λάθη της

η-χώρα-να-μάθει-από-τα-λάθη-της-735693

Πρέπει επιτέλους να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Αν το καταφέρουμε αυτό, πρώτοι κερδισμένοι θα είμαστε εμείς, ως χώρα

Μπορεί η χώρα μας να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούν να γίνουν, αφού το μέλλον του τουρισμού βρίσκεται στα σύγχρονα μεγάλα ξενοδοχειακά καταλύματα που δεν υπάρχουν σε πολλές περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Μαγνησία.

Θα πρέπει επίσης στους άμεσους στόχους τόσο του Υπουργείου Τουρισμού, όσο και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, να είναι η προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν και η δημιουργία κινήτρων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προκειμένου να προσελκύονται τουρίστες και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Επίσης θα πρέπει να εκλείψει η νοοτροπία του εύκολου κέρδους και του πλουτισμού της μιας σεζόν.

Στόχος πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σεζόν και οι ποιοτικοί επισκέπτες, όχι τα ρεκόρ αφίξεων, που από μόνα τους δεν λένε τίποτα.

Οι άνθρωποι του τουρισμού γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν, αλλά και τι ζητούν από τις τοπικές Αρχές και την κεντρική Κυβέρνηση, που οφείλουν να εργαστούν σκληρά και να συνεργαστούν αρμονικά, για να διαμορφώσουν τις κατάλληλες συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Εχω βαρεθεί προσωπικά να ακούω τον κάθε υπουργό Τουρισμού να μιλά δεκαετίες τώρα για τη σημασία του τουρισμού και οι παρεμβάσεις που γίνονται να είναι αποσπασματικές.

Από ευχολόγια αυτή η χώρα έχει μπουχτίσει, από πράξεις το ταμείο είναι ελλειμματικό.

Πρέπει επιτέλους να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Αν το καταφέρουμε αυτό, πρώτοι κερδισμένοι θα είμαστε εμείς, ως χώρα.

Ολα τα στοιχεία συγκλίνουν πως ο τουρισμός αποτελεί τον τομέα εκείνο που συνιστά τη βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη της κρίσης και να ανοίξει νέους ορίζοντες για την Ελλάδα, που μπορεί να κερδίσει το στοίχημα αυτό. Αρκεί να διδαχθεί από τα λάθη της, να απορρίψει τον κακό της εαυτό και να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, διαψεύδοντας όσους εκτιμούν ότι δεν μπορούμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου