Πρόκειται περί ιλαροτραγωδίας

πρόκειται-περί-ιλαροτραγωδίας-736966

Ο Πάνος Καμμένος χτυπά το ντέφι… και οι συγκυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν απαθείς. Είναι προφανές πλέον πως πάνω από την πολιτική αξιοπρέπεια μετρά τελικά η παραμονή στις κυβερνητικές καρέκλες

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τους χορεύει στο ταψί… Αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος του νέου εσωκομματικού δράματος που βιώνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τις τελευταίες ώρες, μετά τα όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Χαράσσοντας τη δική του εθνική γραμμή, ενώπιον των Αμερικανών αξιωματούχων παρουσίασε ένα plan Β για το Σκοπιανό, αφήνοντας άφωνους τους εκπροσώπους του Πενταγώνου. Στην Αθήνα όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός. Το Μαξίμου έσπευσε να «αδειάσει» τον κυβερνητικό εταίρο, αυτό όμως ουδόλως ενδιαφέρει τον ίδιο.

Για μία ακόμη φορά πατά σε δύο βάρκες, διότι αυτό το δικαίωμα του έχει δώσει ο ρόλος του συγκυβερνήτη. Είναι όμως δόκιμο πολιτικά να λέει ό,τι θέλει, ακόμη και όταν αυτά που λέει είναι κόντρα στην κυβερνητική γραμμή;

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο οποιοσδήποτε άλλος υπουργός θα είχε εκδιωχτεί. Με τον Καμμένο αυτό δεν μπορεί να συμβεί, διότι θα πέσει η Κυβέρνηση. Ο πρώτος που το ξέρει αυτό είναι ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για αυτό και επιμένει να διαφοροποιείται εκ του ασφαλούς. Χωρίς κανένα πολιτικό κόστος και χωρίς καμία επίπτωση για αυτά που υποστηρίζει.

Αδιαφορώντας για τη ζημιά που κάνει στην εξωτερική πολιτική με τα καμώματά του.

Η ανάγκη της συγκυβέρνησης να παραμείνει πάση θυσία στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος, έχει τα παραπάνω αποτελέσματα και δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε πρόκειται να είναι η τελευταία.

Ο Πάνος Καμμένος θα χτυπά το ντέφι… και οι συγκυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμένουν απαθείς. Είναι προφανές πλέον πως πάνω από την πολιτική αξιοπρέπεια μετρά τελικά η παραμονή στις κυβερνητικές καρέκλες.

Εν ολίγοις, εδώ δεν μιλάμε για απλές προγραμματικές διαφωνίες – με δεδομένη και τη μεγάλη ιδεολογική απόσταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σε μεγάλα κοινωνικά και θεσμικά ζητήματα – αλλά για μία κυβερνητική ιλαροτραγωδία, που περιλαμβάνει προκλητικές και ακραίες τοποθετήσεις που εκθέτουν συνολικά την κυβέρνηση όχι μόνο στα μάτια των πολιτών στο εσωτερικό, αλλά και στον διεθνή παράγοντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου