ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα… οι επικουρικoί γιατροί, τέλος στις παρατάσεις των συμβάσεων

στον-αέρα-οι-επικουρικoί-γιατροί-τέλο-738431

Νέους επικουρικούς γιατρούς από τις λίστες θα επιλέγει πλέον το υπουργείο Υγείας για να καλύψει τα κενά στο ΕΣΥ, αφού όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών τέλος της περασμένης εβδομάδας, δεν πρόκειται να ξαναδοθεί παράταση θητείας με νομοθετική ρύθμιση.

Σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου απασχολούνται με παράταση συμβάσεων 13 επικουρικοί γιατροί σε διάφορες νευραλγικές κλινικές.

Όσοι είχαν διορισθεί το 2016, η παράταση που έλαβαν λήγει στις 31/12/2018, ενώ για όσους είχαν διοριστεί το 2016 με ΕΣΠΑ, οι παρατάσεις λήγουν σταδιακά έως 31/1/2019. Πρόκειται για 13 γιατρούς συνολικά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ειδικότερα στο Αχιλλοπούλειο, τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις ενός νευροχειρουργού, ενός παθολόγου, ενός νευρολόγου, δύο γυναικολόγων και ενός νεφρολόγου. Μέχρι 31-1-2019 λήγουν οι συμβάσεις ενός καρδιολόγου, ενός μικροβιολόγου, ενός ορθοπεδικού, ενός οφθαλμίατρου, του επικουρικού ογκολόγου, ενός παιδιάτρου και ενός ακόμη νεφρολόγου.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί ότι τα κενά που θα προκύψουν θα καλυφθούν με νέους γιατρούς από τη λίστα των επικουρικών.

«Για κάθε επικουρικό που υπηρετεί σήμερα, ο μόνος τρόπος να συνεχίσει να εργάζεται είναι να έχει ξαναζητηθεί από το νοσοκομείο η ίδια θέση και να μην υπάρχει άλλος υποψήφιος στον κυλιόμενο πίνακα της αντίστοιχης ΥΠΕ ώστε να ξαναδιοριστεί ο ίδιος» επισήμανε ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Πάνος Παπανικολάου, ενημερώνοντας τις τοπικές Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Να σημειωθεί ότι η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας αλλά και οι άλλες περιφερειακές Ενώσεις μαζί με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, έχουν ζητήσει να ενημερωθούν συνολικά για το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χωρίς αυτό να έχει γίνει εφικτό. Η τοπική Ένωση έχει ζητήσει να μετατραπούν οι συμβάσεις γιατρών και υπόλοιπου επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και να συσταθούν οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες.

Το θέμα πάντως, αναμένεται να απασχολήσει τη γενική συνέλευση που προγραμματίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΚΥΜ) τις επόμενες μέρες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου