ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σάλος για τους ελέγχους στις λάσπες στη Σκιάθο

σάλος-για-τους-ελέγχους-στις-λάσπες-στ-741655

Αποχώρησε άρον – άρον το κλιμάκιο των εφοριακών – «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπέρασε κάθε όριο απανθρωπιάς» καταγγέλλει ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος

Πανελλήνιο σάλο προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τον «τυφώνα» των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, οι οποίοι μία μέρα μετά το χτύπημα του «Ζορμπά», έκαναν έφοδο στις επιχειρήσεις που «βυθίστηκαν» στις λάσπες, για να κάνουν ελέγχους. Υπό το βάρος της κατακραυγής της κοινής γνώμης, αλλά και των έντονων διαμαρτυριών των επιχειρηματιών, το κλιμάκιο των εφοριακών αποχώρησε χθες άρον – άρον από το νησί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχαν φύλλο πορείας για να παραμείνουν για ελέγχους στο νησί για τέσσερις μέρες, το κλίμα όμως δεν τους «σήκωνε» άλλο στο νησί μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα. Πρόλαβαν ωστόσο να επιβάλουν σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις πρόστιμα.

Η «απόβαση» των εφοριακών, υπό τις συνθήκες που έγινε, αποδοκιμάστηκε πολιτικά από τη Νέα Δημοκρατία. Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος σε δήλωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι «ξεπέρασε τα όρια της απανθρωπιάς», κάνοντας λόγο παράλληλα για ανελέητο κυνηγητό που έχει εξαπολυθεί εναντίον φορολογουμένων πολιτών.

Οργή στο νησί

Η απόβαση των εφοριακών στο νησί της Σκιάθου, υπό τις συνθήκες που έγινε και ενώ οι επαγγελματίες προσπαθούν να μαζέψουν τα «κομμάτια» τους από τις ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους από τον «Ζορμπά», έχει προκαλέσει μεγάλη οργή. Οι επαγγελματίες αισθάνονται ότι έχουν στοχοποιηθεί. Έχουν όπως λένε κάθε λόγο να το πιστεύουν αυτό, αφού το νησί του Παπαδιαμάντη αποτελεί «μόνιμο προορισμό» για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Μάλιστα φέτος έκαναν «πρεμιέρα» παραμονές του Αγίου Πνεύματος, όταν ακόμη δεν είχε προλάβει καλά – καλά να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και η Οικονομική Αστυνομία «σάρωσε» το νησί στους ελέγχους βεβαιώνοντας παραβάσεις στην τήρηση της ασφαλιστικής, εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Χρ. Μπουκώρος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ξεπέρασε κάθε όριο απανθρωπιάς

Για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ στη Σκιάθο την ημέρα της καταστροφής, στη δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ειδικότερα αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχει εξοντώσει το σύνολο των φορολογουμένων με τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, η κυβέρνηση που εξουθένωσε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση, η ίδια κυβέρνηση που προχώρησε στην κατάσχεση 2.000.000 λογαριασμών, ακόμα και άπορων συμπολιτών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δεν έχει αποζημιώσει ακόμα τους πλημμυροπαθείς της Σκοπέλου από τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτωβρίου του 2015, η κυβέρνηση που έχει εξοντώσει τους αγρότες του Νομού Μαγνησίας με την ακραία φορολογία και την εκτίναξη των φορολογικών εισφορών (ΕΦΚΑ), προέβη σε ένα ακόμη ατόπημα.

Είναι η κυβέρνηση που έστειλε στη Σκιάθο, με την πρόφαση προγραμματισμένων ελέγχων, τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ, την ώρα που το νησί πνιγόταν μετά από πρωτοφανούς έντασης καιρικά φαινόμενα και οι περισσότερες επιχειρήσεις είχαν πλημμυρίσει. Το κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει εναντίον των φορολογουμένων, στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεπέρασε τα όρια της απανθρωπιάς.

Οι Σκιαθίτες, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Σε κάθε περίπτωση υπομονή. «Κυκλώνας» που πλήττει τη χώρα είναι και θα περάσει σύντομα. Έρχεται η ώρα που οι Σκιαθίτες και το σύνολο του ελληνικού λαού θα τους απαντήσουν με τον ίδιο σκληρό τρόπο».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου