Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό

δεν-έχουν-κανέναν-ενδοιασμό-751794

Η μόνη λύση για να μη μειωθούν ξανά οι συντάξεις είναι να νομοθετήσει και πάλι η Βουλή. Προτάσεις νόμου και τροπολογίες έχει καταθέσει σύσσωμη η αντιπολίτευση. Ας τις αποδεχτεί η κυβέρνηση. Ολα τα άλλα είναι για να καλλιεργούνται ψεύτικες προσδοκίες

Το χθεσινό αλαλούμ με το θέμα των συντάξεων, με αφορμή τηλεγράφημα του ΑΠΕ, επιβεβαιώνει το όργιο προπαγάνδας που βρίσκεται σε εξέλιξη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και το εμπόριο ελπίδας στις πλάτες των συνταξιούχων.

Και όμως, την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη διαλαλούν δεξιά και αριστερά ασύστολα ψεύδη περί πιθανής μη εφαρμογής των νέων μειώσεων στις συντάξεις που έχουν ήδη ψηφίσει, από τη μία η σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών έρχεται να βεβαιώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί την πλήρη εφαρμογή του νέου «τσεκουριού» στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, όπως ακριβώς αυτό περιλαμβάνεται και στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2012 και από την άλλη όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαψεύδουν προς στιγμή ενδεχόμενο μη υλοποίησης των ψηφισμένων μέτρων.

Απ΄ ό,τι φαίνεται, αυτό το σίριαλ με το «εμπόριο ελπίδας», τις ψεύτικες προσδοκίες και τις υποσχέσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αφήγημα την… ανάκαμψη για τον λαό και τη «διόρθωση» αδικιών θα έχει και συνέχεια. Αυτό δείχνει η χθεσινή… ιλαροτραγωδία με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Η πραγματικότητα όμως είναι εδώ, τα μεταμνημονιακά μνημόνια είναι εδώ, η επιτροπεία μέχρι το 2060 είναι εδώ, οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων είναι εδώ, οι απώλειες που είχαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι την 8ετία της κρίσης είναι εδώ. Εφαρμόζονται, επεκτείνονται και δεν καταργούνται. Τα παραμύθια και τα παχιά λόγια της κυβέρνησης και των κυβερνητικών στελεχών έχουν κοντά ποδάρια.

Για αυτό και οι συνταξιούχοι είναι υποψιασμένοι. Δεν κοροϊδεύονται πλέον.

Η μόνη λύση για να μη μειωθούν ξανά οι συντάξεις είναι να νομοθετήσει και πάλι η Βουλή. Προτάσεις νόμου και τροπολογίες έχει καταθέσει σύσσωμη η αντιπολίτευση. Ας τις αποδεχτεί η κυβέρνηση. Ολα τα άλλα είναι για να καλλιεργούνται ψεύτικες προσδοκίες, προκειμένου η κυβέρνηση να στηρίξει το πολιτικό της αφήγημα για τη δήθεν έξοδο από την κρίση στη μεταμνημονιακή εποχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου