Το βήμα της ΔΕΘ δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά τρικ

το-βήμα-της-δεθ-δεν-προσφέρεται-για-επι-760664

Το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης αποτελεί παραδοσιακά μία ευκαιρία, ώστε η εκάστοτε κυβέρνηση να δείξει ότι έχει σχέδιο. Με τη μόνη διαφορά, πως σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, η παρούσα συγκυρία είναι διαφορετική, που σημαίνει ότι το αναμάσημα περί των ήδη πεπραγμένων, εκτός από το κομματικό ακροατήριο της συγκυβέρνησης, δεν πρόκειται να αγγίξει κανέναν.

Eνόψει της ανόδου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έχουν αρχίσει οι διαρροές για τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Ο στόχος προφανής. Να μετρηθεί αφενός η κοινή γνώμη ενόψει των επόμενων δημοσκοπήσεων και αφετέρου να μετρηθούν οι αντιδράσεις των παραγωγικών φορέων, που το τελευταίο διάστημα απογοητευμένοι βλέπουν τελικά ότι η υπόθεση της ανάκαμψης αργεί ακόμη και ότι η στενωπός παραμένει, παρά τις διακηρύξεις με αφορμή την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Αν έχουν δικαίωμα να ελπίζουν οι πολίτες ότι θα υπάρξει ουσιαστική ανάκαμψη το επόμενο διάστημα, θα διαφανεί το Σάββατο, στην ομιλία του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναφερθεί συγκεκριμένα στις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του για να χαράξει νέους δρόμους, να αναπτύξει νέους τομείς, να επενδύσει στην καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία. Να δώσει νέα πνοή και νέα προοπτική σε τομείς της οικονομίας, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο πολιτισμός και γιατί όχι να επιστρέψουν πίσω όσοι ξενιτεύτηκαν αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Για αυτό όμως, αυστηρή προϋπόθεση είναι να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο δράσης, για το οποίο όλο ακούμ,ε αλλά δεν το βλέπουμε.

Ολα τα παραπάνω μας αφορούν όλους, γιατί έχουν να κάνουν με τη ζωή μας. Αναρωτιέμαι, το έχουν άραγε καταλάβει οι κυβερνώντες ή και αυτή η ΔΕΘ… θα αποτελέσει ένα ακόμη πυροτέχνημα;

Το μεγάλο στοίχημα που ανοίγεται μπροστά, το μεγάλο καθήκον της στιγμής για την Κυβέρνηση είναι να σχεδιάσει το μέλλον μαζί και να οργανώσει το μέλλον για τους πολλούς. Ήρθε η ώρα να απαντήσει με ποιες πολιτικές και με ποιες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, θα οργανώσει την Ελλάδα του αύριο ώστε η έξοδος από τα μνημόνια να μην είναι επιστροφή στο παρελθόν. Αν η Κυβέρνηση συνεχίσει να βαυκαλίζεται ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει ριζικά, επειδή τυπικά ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, θα πρέπει να αλλάξει αυτομάτως ρότα. Ο δρόμος για μία θετική προοπτική της χώρας είναι ακόμη μακρύς. Διότι εκτός από τους αριθμούς, πρέπει να ευημερήσουν και οι άνθρωποι, που μέχρι σήμερα, οκτώ χρόνια μετά την επιβολή των μνημονίων, υποβάλλονται δυστυχώς ακόμη σε αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου