ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζεται ο ξενώνας θαλπωρής στο Νοσοκομείο

εγκαινιάζεται-ο-ξενώνας-θαλπωρής-στο-761040

Μετά από αρκετά χρόνια που η οικονομική δωρεά του ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπου Τσιμά παρέμενε αναξιοποίητη, εξαιτίας μίας σειράς διαδικασιών που έπρεπε να ξεμπλοκαριστούν μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων, επιτέλους παίρνει «σάρκα και οστά» ο ξενώνας φιλοξενίας συνοδών και συγγενών νοσηλευομένων στο Νοσοκομείου Βόλου. Πρόκειται για ένα όραμα που οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» πάλευαν να μετουσιώσουν σε πράξη εδώ και μία δεκαετία και το οποίο γίνεται πραγματικότητα, χάρη στην αμέριστη στήριξη του κ. Τσιμά.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, μετά από συνεννόηση με τον δωρητή, εγκαινιάζεται ο ξενώνας ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει τη «στέγη θαλπωρής» για συγγενείς ασθενών, που είτε προέρχονται από μακριά, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα παραμονής για το διάστημα που προσφιλή τους πρόσωπα νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο.

Οι εργασίες μέσα στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στη μονάδα βραχείας νοσηλείας στον χώρο του Νοσοκομείου και θα μπορεί να φιλοξενεί δέκα περίπου άτομα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, προήλθε μετά από ανταλλαγή ακινήτων του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Πολιτισμού, ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες. Στον ξενώνα φιλοξενίας θα υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν οκτώ άτομα συνολικά. Διαθέτει τέσσερα δίκλινα δωμάτια χωρισμένα για άνδρες και γυναίκες με μια μεγάλη κοινή κουζίνα και ξεχωριστά μπάνια.

Ο χρόνος παραμονής για κάθε περίπτωση θα είναι συγκεκριμένος, καθώς στόχος είναι να μπορούν κυκλικά να εξυπηρετηθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν με δικούς τους πόρους στα έξοδα διαμονής.

Για το πλαίσιο λειτουργίας του ξενώνα θα συσταθεί κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος και θα τεθεί σε ισχύ μόλις η δομή ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους πρώτους φιλοξενούμενους από τα νησιά, το Πήλιο και άλλες μακρινές περιοχές, που δεν έχουν κάποιο κατάλυμα για να κοιμηθούν, διότι οικονομικά είναι αδύναμοι. Η επιλογή σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνεται βάσει κοινωνικών κριτηρίων, στα πρότυπα που ισχύουν και σε άλλους ξενώνες φιλοξενίας Νοσοκομείων στην Αθήνα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη, ώστε να βοηθηθούν αυτοί που πράγματι έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου