ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία και μετά θάνατον…

ταλαιπωρία-και-μετά-θάνατον-761072

Όπου άπορος και η μοίρα… του. Έχουν περάσει οκτώ μέρες από τότε που μία ηλικιωμένη Βολιώτισσα άφησε την τελευταία της πνοή και όμως παραμένει άταφη στο ψυγείο του Νοσοκομείου Βόλου, μέχρι να ολοκληρωθεί μία σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών για να οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία. Δεν της έφταναν η φτώχεια και η εξαθλίωση όσο ήταν εν ζωή, δυστυχώς «ταλαιπωρείται» και μετά θάνατον.

Η ηλικιωμένη – στην ιστορία της οποίας αναφέρθηκε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με δύο αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τη μία φορά με αφορμή την αποκάλυψη του οικογενειακού δράματος πίσω από τις κλειστές πόρτες, και τη δεύτερη αναγγέλλοντας τον θάνατό της – ζούσε μαζί με την κόρη της που αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα υγείας, σε συνθήκες απόλυτης ένδειας.

Μην αντέχοντας την ταλαιπωρία και την εξαθλίωση, παρά τις ιατρικές υπηρεσίες που της προσφέρονταν τις τελευταίες ημέρες, μέσω του προγράμματος κατ’ οίκον νοσηλείας του Νοσοκομείου Βόλου, άφησε την τελευταία της πνοή.

Η ψυχή της όμως δεν λέει να αναπαυτεί ακόμη, καθώς όπως αποδείχτηκε στην πορεία, οι διαδικασίες για να γίνει η κηδεία και η ταφή της δημοσία δαπάνη, είναι πιο δαιδαλώδης απ’ ό,τι εκτίμησαν αρχικά οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Επειδή η εκλιπούσα έχει μία κόρη, ο νόμος επιβάλλει να υπάρχει και η δική της συγκατάθεση, ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Η συνεννόηση αυτή ωστόσο πέρασε από διάφορες «Συμπληγάδες» μέχρι τελικά να ξεκαθαριστεί μόλις χθες το πλαίσιο πάνω στο οποίο η συνεργασία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου με την Εισαγγελία και τον Δήμο Βόλου, θα λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» και η ηλικιωμένη θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, την ερχόμενη Δευτέρα θα δοθεί η εισαγγελική παραγγελία, ώστε να ακολουθήσουν η κηδεία και η ταφή της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου