ΤΟΠΙΚΑ

Δομικές αλλαγές στα Επείγοντα του Νοσοκομείου

δομικές-αλλαγές-στα-επείγοντα-του-νοσ-762081

Σε νέα βάση το ΤΕΠ στο Αχιλλοπούλειο από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ξεκινά η αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος που θα επανδρωθεί με 10 γιατρούς. Προς την κατεύθυνση αυτή μέχρι 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για τις 10 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Για τη στελέχωση του Τμήματος οι θέσεις αφορούν στην επείγουσα ιατρική και εξειδίκευση στη ΜΕΘ, όπως 1 θέση Παθολογίας ή χειρουργικής με βαθμό διευθυντή, με εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενικής Ιατρικής, 1 θέση Χειρουργικής, με βαθμό επιμελητή Α’, 1 θέση Παθολογίας, σε βαθμό επιμελητή Α’, 3 θέσεις Γενικής Ιατρικής, με βαθμό επιμελητή Β’, 1 θέση Παθολογίας ή χειρουργικής ή ορθοπεδικής, με βαθμό επιμελητή Β’, 1 θέση Παθολογίας, με βαθμό επιμελητή Β’, 1 θέση Χειρουργικής, με βαθμό επιμελητή Β’ και 1 θέση Καρδιολογίας, με βαθμό επιμελητή Β’.

Το Τμήμα θα λειτουργεί αυτόνομα και αυτό όπως εκτιμάται θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των Κλινικών αφενός και αφετέρου στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους ασθενείς που προσέρχονται στο Αχιλλοπούλειο εκτάκτως. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου απασχολούνται κυρίως ειδικευόμενοι, καθώς οι ειδικευμένοι γιατροί πρέπει να καλύπτουν συγχρόνως την Κλινική και τα Επείγοντα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικές δυσλειτουργίες τόσο στη λειτουργία των Κλινικών όσο και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Στο πλαίσιο πάντως των αλλαγών θα εξεταστεί αν θα πρέπει να υπάρξουν και τροποποιήσεις κτιριακού τύπου, ώστε το ΤΕΠ να έχει μια απολύτως ανεξάρτητη λειτουργία.

Αλλαγές στη διαχείριση των περιστατικών

Η αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, σε δεύτερη φάση αναμένεται να συνδυαστεί και με αλλαγές που δρομολογούνται στη διαχείριση των περιστατικών που εισέρχονται σ’ αυτό.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη το νοσηλευτικό προσωπικό έχει παρακολουθήσει συγκεκριμένα επιμορφωτικά σεμινάρια, που βασίζονται σε διεθνή πρότυπα και αφορούν στην οργάνωση και τη λειτουργία συστήματος διαλογής επειγόντων περιστατικών (E.D.-Triage). Στόχος των αλλαγών είναι η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών που προσέρχονται στα Επείγοντα, μέσα από την ιεράρχηση του επείγοντος και των αναγκών των ασθενών. Τα περιστατικά θα διαχωρίζονται κυρίως σε αυτά που θα πρέπει άμεσα και δίχως καμιά καθυστέρηση να εισέλθουν στο Τ.Ε.Π. ώστε να τύχουν επείγουσας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σε αυτά που θα μπορούσαν να περιμένουν. Η ομάδα των ασθενών, που μπορούν να περιμένουν χωρίζονται σε επιμέρους ομάδες με κριτήριο την κλινική τους εικόνα, καθώς και το ιατρικό τους ιστορικό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου