ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα χρόνια «μοναξιάς» στο Ογκολογικό του Νοσοκομείου Βόλου

δέκα-χρόνια-μοναξιάς-στο-ογκολογικ-762955

Δέκα ολόκληρα χρόνια «μοναξιάς» συμπληρώνονται σε λίγους μήνες για τον έναν και μοναδικό ογκολόγο στο Νοσοκομείο Βόλου, που μετρά πλέον αντίστροφα τις μέρες, περιμένοντας την άφιξη ενός ακόμη μόνιμου γιατρού προκειμένου να ενισχυθεί το Τμήμα.

Η διαδικασία προκήρυξης και πλήρωσης της δεύτερης θέσης μόνιμου γιατρού, αν όλα πάνε καλά και δεν μεσολαβήσουν απρόοπτα, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Έχουν υποβληθεί πέντε αιτήσεις και αυτό που απομένει είναι να συνεδριάσει το υπηρεσιακό συμβούλιο, για να καταλήξει στον γιατρό που θα κατοχυρώσει τη θέση και να πιάσει άμεσα δουλειά.

Τα τελευταία χρόνια το έργο του γιατρού Γιώργου Ρήγα στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου συνδράμει ένας επικουρικός γιατρός. Μετ’ εμποδίων βέβαια καθώς έχει γίνει «μπαλάκι» από την 5η ΥΠΕ που με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε» τον μετακινηθεί μία ή δύο φορές ανάλογα την εβδομάδα στο Νοσοκομείο Λαμίας που μέχρι πριν από λίγες μέρες απέκτησε τον πρώτο μόνιμο ογκολόγο.

Η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος, από το 2009, χρονιά που φόρεσε την άσπρη μπλούζα ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Ρήγας στο Αχιλλοπούλειο, μέχρι σήμερα έχει περάσει από «σαράντα κύματα», λόγω της έλλειψης γιατρών.

Καθημερινά στο Ογκολογικό γίνονται 30 χημειοθεραπείες ενώ επίσης εξυπηρετούνται άλλα τόσα άτομα για συνταγογράφηση και διάφορα παραπεμπτικά που χρειάζονται οι καρκινοπαθείς. Συνολικά, υπολογίζεται ότι μηνιαίως περίπου 700 άτομα είναι όσα λαμβάνουν θεραπείες και παρακολουθούνται ιατρικά στο Τμήμα.

Επίσης από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τέλος Ιουλίου, είχαν εξυπηρετηθεί περίπου 1.500 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, που γίνονται μία φορά την εβδομάδα.

«Κάνουμε πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες μαζί με τον συνάδελφό μου επικουρικό γιατρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν, ώστε να εξυπηρετήσουμε όλους τους ασθενείς, παρ’ όλα τα προσκόμματα και την έλλειψη προσωπικού» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ρήγας, μεταφέροντας τις αντιξοότητες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το Τμήμα και παρέχονται οι υπηρεσίες υγείας σ’ ένα τόσο ευαίσθητο τομέα ασθενών, όπως είναι οι καρκινοπαθείς.

Οδεύοντας προς το τέλος της διαδικασίας των κρίσεων από το υπηρεσιακό συμβούλιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων και σύμφωνα με τους ρυθμούς που κινούνται οι διαδικασίες, εκτιμάται ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη του δεύτερου μόνιμου ογκολόγου γιατρού στο Αχιλλοπούλειο.

Την ίδια ώρα ωστόσο, στη Λάρισα τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς στο Νομαρχιακό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομεία αντίστοιχα υπηρετούν συνολικά δέκα ογκολόγοι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου