ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνιστικό ραντεβού στη ΔΕΘ από το Εργατικό Κέντρο Βόλου

αγωνιστικό-ραντεβού-στη-δεθ-από-το-εργ-763994

«Θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας» διαμηνύουν τα συνδικάτα ενόψει του συλλαλητηρίου στις 8 Σεπτεμβρίου

Με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ζωές μας», τα συνδικάτα του Βόλου δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Η φετινή κινητοποίηση γίνεται στον απόηχο της τυπικής ολοκλήρωσης του μνημονιακού προγράμματος, με μέτρα όμως ψηφισμένα που δεσμεύουν τη χώρα για αρκετά χρόνια ακόμη.

Χθες η ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΒ επικύρωσε την απόφαση της τριτοβάθμιας οργάνωσης της ΓΣΕΕ για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενώ αντίστοιχη απόφαση αναμένεται να λάβει και η Εκτελεστική Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στον Βόλο, τις επόμενες μέρες.

Σε διαφορετική συγκέντρωση που διοργανώνεται επίσης στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα θα συμμετέχουν τα ταξικά συνδικάτα του ΠΑΜΕ από τον Βόλο.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλους κάλεσε σε δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ και κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι «εθελοτυφλεί για τις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής

εργασίας και εφάρμοσε με ευλάβεια μνημόνια που υπέγραψε και ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και ολόκληρης της κοινωνίας» όπως είπε.

Από την πλευρά του ο γ.γ. Δημ. Βασιλείου σημείωσε ότι δεν υπάρχει ίχνος άλλης ανοχής σε αυτή την κυβερνητική πολιτική, έκανε μνεία στην εφαρμογή των νέων μέτρων και χαρατσιών που έχουν ήδη ψηφιστεί και εκτίμησε πως οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να ξεσηκωθούν μαζικά ώστε να πάρουν το μήνυμα οι κυβερνώντες.

Αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής ζήτησε εκ μέρους της ΔΑΣ – ΠΑΜΕ ο Κων. Στεργίου που ωστόσο δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του προς τις ηγεσίες τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της πλειοψηφίας του ΕΚΒ υπογραμμίζοντας ότι «αποτελούν τον κύριο εκφραστή και το στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής» και κάλεσε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να υπάρξει ουσιαστική ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Η μετάβαση των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν, που θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου