Υπουλα τεχνάσματα

υπουλα-τεχνάσματα-786212

Κυβερνούν τριάμισι χρόνια, έχουν την ευθύνη της διοίκησης των αρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών και μεταθέτουν στα θύματα την ευθύνη και το κόστος της ανικανότητάς τους, απαλλάσσοντας εαυτούς από κάθε συνέπεια. Όμως είτε προπαγανδίζουν τη διαστρέβλωση της ολοφάνερης πραγματικότητας, είτε ρίχνουν τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού εκτός από τους εαυτούς τους, την αλήθεια αυτή τη φορά δεν πρόκειται να την παραποιήσουν

Ο κυνισμός, η ξεδιαντροπιά, η προκλητικότητα έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τη στάση των κυβερνώντων και τις ευθύνες που έχουν για τις απώλειες τόσων ανθρώπων.

Βγήκε ο αρμόδιος υπουργός και υποστήριξε ότι φταίνε οι άνεμοι και ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, χωρίς καν να έχει την ευαισθησία να ζητήσει μία συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων πρωτίστως.

Ακούσαμε τον ΥΕΘΑ να βγαίνει και να λέει ότι φταίνε τα θύματα που έχτισαν αυθαίρετα και τον υπουργό Υποδομών να λέει ότι θα επανεξεταστούν φάκελοι αυθαιρέτων.

Στην περίπτωσή τους το θράσος και ο κομματικός αμοραλισμός περισσεύουν.

Δεν υποστηρίζουμε ότι ήθελαν να σημειωθεί αυτή η τραγωδία, αλλά ότι αποδείχτηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν την κρίση και παρ’ όλα αυτά με προκλητικό τρόπο όχι μόνο αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλά προσπαθούν να βγουν και από πάνω.

Οι αυτουργοί της ανικανότητας θέλουν ντε και καλά να μας πείσουν πως τα θύματα είναι συνένοχοι. Μη σας πω και ολόκληρη η κοινωνία. Αυτό υποστηρίζουν τα «παπαγαλάκια» της πρώτης φοράς Αριστεράς στα social media, χύνοντας μάλιστα χολή εναντίον όσων τολμούν να επικρίνουν το θράσος τους, να απαντούν στην κριτική με αφορισμούς κατά των προηγούμενων Κυβερνήσεων.

Είναι και αυτό ένα από τα ύπουλα τεχνάσματα της απανθρωπιάς που τους διακρίνει, αφού με απάνθρωπο τρόπο, βγαίνουν και συγκρίνουν τον αριθμό των θυμάτων των πυρκαγιών του 2007, με τον αριθμό των θυμάτων στο Μάτι (ακόμη παραμένει ανοιχτός λόγω του απροσδιόριστου αριθμού αγνοουμένων), προφανώς γιατί έτσι νιώθουν ελαφρύτερο το φορτίο των τύψεων που θα έπρεπε να έχουν για τον τρόπο που διαχειρίζονται μία τέτοια τραγωδία.

Για αυτό και δεν κοκκινίζουν, δεν ντρέπονται, δεν σκύβουν το κεφάλι όταν ενοχοποιούν τα θύματα, για να μην παραδεχτούν ότι εξαιτίας λαθών και παραλείψεων σήμερα η Ελλάδα θρηνεί 80 και πλέον νεκρούς από μία πυρκαγιά που σε ευθεία γραμμή δεν ξεπέρασε τα 3 χιλιόμετρα.

«Πώς κάνετε έτσι»;;;, “Το 2007 είχαμε 62 νεκρούς και τώρα έχουμε λιγότερους και το λέτε τραγωδία», γράφει η κ. Λουπάκη, δημοσιογράφος του “Κόκκινου”, σύζυγος του συμβούλου του πρωθυπουργού, Καρτερού. “Μη γίνεστε όργανα του ΣΚΑΙ και του Πορτοσάλτε” εγκαλούν τους δημοσιογράφους οι βαστάζοι του ΣΥΡΙΖΑ στα social media.

Την ίδια ώρα όμως όταν οι πολίτες ζητούν να μάθουν γιατί δεν πρόλαβαν να φύγουν οι κάτοικοι στο Μάτι, γιατί δεν υπήρχαν δρόμοι διαφυγής, γιατί το Λιμενικό άργησε να δράσει στις ακτές, οι κυβερνώντες λένε πως το θέμα δεν προσφέρεται για κριτική, οι ίδιοι όμως σπεύδουν και ασελγούν στη μνήμη των νεκρών για να αποσιωπήσουν τις δικές τους ευθύνες.

Κυβερνούν τριάμισι χρόνια, έχουν την ευθύνη της διοίκησης των αρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών και μεταθέτουν στα θύματα την ευθύνη και το κόστος της ανικανότητάς τους, απαλλάσσοντας εαυτούς από κάθε συνέπεια.

Όμως είτε προπαγανδίζουν τη διαστρέβλωση της ολοφάνερης πραγματικότητας, είτε ρίχνουν τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού εκτός από τους εαυτούς τους, την αλήθεια αυτή τη φορά δεν πρόκειται να την παραποιήσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου